Tolik autobusů v neděli po ránu?
8. 6. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lidmila Nejedlá
9.6.2015 18:37
Sedávali jsme na zadním dlouhém sedadle a čekali, až řidič najede na " hobl" na silnici a nás to vyhodí do vzduchu. Vždy nám to řidič dopřál. Nepamatuji žádnou nehodu.
Elena Valeriánová
9.6.2015 08:49
Asi dva roky jsem jezdila jako průvodčí na autobusových linkách v ČSAD. Na některé jsme vyjížděli už ve 4,20 hod. - byly to takové ty dělnické couráky. Jezdili jsme s vlekem a ten jsem musela připínat a to byla pro mne noční můra. Ale tenkrát byli muži ještě galantní (a já byla dvacetiletá slečna) a vlek zapínali za mě. Jen jednomu řidiči jsem vlek zapnula bez problémů i když mě ostatní kolegyně varovaly, že je hrozný a raději ať uteču když bude najíždět. Na dlouhé linky jsem jezdila do Brna a do Ostravy. V Ostravě jsme měli dlouhou čekací dobu a tak po úklidu busu jsme chodili do kina Elektra. Bylo to jedno z nejhezčích zaměstnání, které jsem dělala. Zůstaly mi hezké vzpomínky a manžel :-))), s kterým jsem se poznala právě v ČSAD. První kytku mi vozil celý den v náklaďáku pod sedačkou. Zuzko, hezké připomenutí hezké doby.
Květoslava HOUDKOVÁ
8.6.2015 17:55
Také jsem se chtěla na autobusy podívat - bohužel nevyšlo - a tak jen vzpomínky: Autobus s vlečňákem jezdil Praha-Mělník, což byl směr k babičce. Po svatbě jsme odešli za bytem/prací do pohraničí. Starý autobus typ RT0 "Máňa" - jel do městečka jen 3x/den. Když se narodil syn, "pobral" autobus i 4 kočárky a jeli jsme do poradny. Éra kloubových Ikaros byla také "zážitkem": v létě = sauna, v zimě = lednička a celoroční "prachár-na"= každou škvírou. Ale dle členství v RVHP jsme je nakupovat museli! Pamatujete, co byla RVHP ?? Ale všeobecně to označovalo podnikové zásobovače: R áno V yjedu H o... P řivezu.
Marie Novotná
8.6.2015 17:16
Další,,tahák" do Prahy!Zuzko,tohle je další moc hezká akce s připomenutím ,čím jsme jezdili do školy.Moc dobře si pamatuji,když v prudké zatáčce do kopce se začalo kouřit z motoru.Řidič vzal konev,došel do potůčka pro vodu,dolil chladič a jelo se dál.Jo,to byly časy! :)
Alena Vávrová
8.6.2015 16:57
Pěkně zdokumentovaná akce! Docela ráda občas jezdím moderním autobusem i nyní. Také jsem se něco nadojížděla do práce a bývalo to krušné.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA