FOTO: autorka
Naše místo: Zlaté jezero
18. 6. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
10.7.2015 15:30
Jaruško, i u nás jsou labuťátka hnědobéžová, to jen na té fotce vypadají ve slunci bělejší.
Jaroslava Handlová
27.6.2015 21:20
Jani, tak teď už vím, kde bydlí zlatí lidé! Obklopují Vás Zlaté Hory, Zlaté jezero a moc ráda jsem se tam teď díky Tvému zajímavému vyprávění i fotkám podívala. Ten lakušník jsem snad ještě nikde neviděla. Je to krásné a napadá mě, že za soumraku může vypadat jako stříbrný poklad na Zlatém jezeře. Tento krásný kout Jesenicka neznám. A mláďata labutí u nás bývají tmavší hnědobílá, teprve až vyrostou zbělají. Ty u Vás jsou malá a krásně bílá.
Jana Šenbergerová
25.6.2015 08:26
Hani, s těmi žábami a hloubkou jezera máš pravdu. Jde o uměle vytvořenou vodní plochu. Žabičky každoročně putují z jezera do rybníka, které od sebe oddělují nejen louky, ale bohužel také frekventovaná silnice do Polska. Ochránci přírody se snaží zábranami a přenášením žabek snížit jejich katastrofální úmrtnost pod koly aut. Kdysi to bývaly smutné masakry.
Hana Rypáčková
23.6.2015 20:31
Moc ráda jsem se k Zlatému jezeru /jako v pohádce/ podívala.Žab tam asi je dost, podle lakušníků je velmi mělké....Hezkou přírodu tam máte.Líbí se mi obrat miriády hmyzu....Poslední den v květnu byl nádherný den,kupodivu jsem ho trávila v Praze na náplavce.A druhý den jsme jeli do Liberce...Snad se podívám i do Zlatých Hor.
Libor Farský
23.6.2015 20:04
Moc pěkné počteníčko, jako bych tu procházku prožíval s Vámi. Anebo byl ten labutí sameček.
Jana Šenbergerová
23.6.2015 19:57
Děkuji za všechny reakce. Je vidět, že také máte rádi přírodu a umíte si jí náležitě vážit i užívat.
Alena Tollarová
19.6.2015 20:04
Také bych ráda měla takové nějaké místo poblíž. Náš Rybán nechal restituent zarůst. Musím říct, že jsem nikdy neviděla takto vodu kvést ... moc hezké.
Elena Valeriánová
19.6.2015 19:42
Jani,tento kousek Jeseníků mám ve svém srdci hluboko, velmi hluboko. Je to tam krásné, tiché, Biskupská kupa je dominantou Zlatých Hor. Už se těším až přijedeme z dovolené, že naše kroky zamíří právě sem na naše Zlaté jezero.
Lidmila Nejedlá
19.6.2015 18:09
Janičko, z článku a fotografií je vidět, jak máš to místo ráda a jak na Tvou duši příroda působí. Užívej si tu nádheru plnými doušky.
Dana Kolářová
19.6.2015 11:56
Moc hezká procházka, ráda jsem se podívala na Zlaté jezero i Jeseníky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA