Praha pro mimopražské
28. 6. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Kolářová
30.6.2015 16:04
Jarko, určitě zaujmou, všechno co se týká mého milovaného rodného města i jeho okolí mne zajímá.
Jaroslava Handlová
30.6.2015 11:27
Květo a Olgo, děkuji za doplnění informací.
Danuš, teď mám zatím připravené zážitky z nějakých výletů po blízkém okolí Prahy - snad Tě taky zaujmou?
Dana Kolářová
30.6.2015 09:00
Jaruško, těším se na další reportáže z výletů po Praze doplněné o zajímavé fotografie. Děkuji.
Květoslava HOUDKOVÁ
29.6.2015 18:49
Olgo, jako důchodce už léta mám průkazku na vlaky (bývalo 50% slevy, ale "zkrouhli" na 25% (teď jsem použila do Luhačovic), platí mi to i na směry "S " vlaků. A jak je to s vlaky mezi pražs. nádražími zatím nevím, já tak ani nejezdím, ale ještě se příležitostně zeptám.
Olga Štolbová
29.6.2015 12:08
Květuš, senzačně jsi informovala, já jen dodám, že na pražské vlaky seniorům nad 70let občanka nestačí, tam je třeba Openkart.
Květoslava HOUDKOVÁ
29.6.2015 07:10
Milá Jarko Handlová i ostatní , kdo se chystáte do Prahy. Ano, seniorům do 70 let poslouží ta Openkard "na počkání". Senioři od 70. let věku jezdí v Praze vč. prodl. tras Pražské integrované dopravy ( po středočeském kraji)už zdarma = věk prokáží občans.průkazem. Já mám Openkart ještě tu původní, 1x už prodlouženou zdarma. Další prodloužení by mne také stálo peníze, prodlužovat tedy nebudu a budu už také jezdit na občanku. V Praze je mnoho akcí zdarma, nebo za Kč 1,-- Využívám - pokud jsou v denní době, večer už v Praze nezůstávám, je zejm. pro seniory nebezpečná. Do ZOO Praha: senioři do 70.let vstup za Kč 1,-- vždy 1. pondělí/měs., od 70. let už pak kdykoliv. Navštěvuji často, je to zajímavý i krásný odpočinek. Za Kč 1,- !ze navštívit také Botanickou zahradu, za Kč 2,- skleník Fata Morgana ( info=internet). Kdo chcete vědět, CO - KDY - KDE se v Praze "šustne", zaregistrujte se na : www.prazskypatriot.cz = info zdarma!
Jaroslava Handlová
28.6.2015 22:14
Paní Zdenko, marně jsem hledala na Vašem profilu galerii fotek z Tróji. Možná jste neoznačila viditelnost pro všechny? Jízdné pro osoby nad 70 let je prý v Praze zdarma - ale jaký k tomu musí být platný doklad, to jsem zatím nezjišťovala. Snad by to mohla vědět Olga? Oli, máš pravdu s tím vnímáním Prahy - psala jsem zde jen to hezké. Nedalo se však nevšimnout si např. těch hrozných bývalých továrních objektů s rozbitými okny ve Vysočanech (asi i jinde). Myslím, že to trápí Pražany, kteří v okolí bydlí, nebo denně kolem projíždí - nepřísluší mi o tom psát.
Lidko, děkuji, pozdrav vyřídím.
Jaroslava Handlová
28.6.2015 21:46
Děkuji všem za zhlédnutí. Odpovědi k dotazům: Vando, před vkládáním fotek do galerie nejprve celou složku zkomprimuji - jsem však samouk, sama nevím, zda to dělám správně. Zuzko - jak je ten svět malý! Toho nečekaného potkání v milionové Praze bych se ani nenadála, moc mě to potěšilo. Ájo, jsem zvědavá, koho potkám v Praze příště takto nečekaně - bude to někdo z íčka? Hano, Ty i další zde máte určitě tu pravou Opencard. Měla jsem uvést, že to, co nyní takto vydávají na počkání je vlastně "náhradní" a v názvu to má jen Průkaz senior 65-70 (proto není potřeba vyplňovat tu žádost), ovšem nemá to již další výhody, které možná ta pravá Opencard obsahuje. Ta moje je jen na jízdy v Praze zdarma, nic víc. Ofotit se mi to zatím nepovedlo - výsledek je bílý obrázek (3x bezúspěšně foceno). Zítra se pokusím v práci naskenovat, to by mělo snad jít!!!
Alena Várošová
28.6.2015 10:59
Krásná prezentace a velmi bohatě doprovázena fotografiemi.Děkuji za přiblížení různých akcí v Praze i za tip na jízdenky.Prahu vůbec neznám.
Dagmar Bartušková
28.6.2015 08:16
Jarko, já jsem koukala, s kým jsi se tam potkala. Výlet do Tróji jste si pěkně prožily. Bezva článek a krásné fotky. Těším se na další.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA