Ilustrační foto: Ingimage
Kdo umí šetřit? No přece senioři!
8. 7. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
8.7.2015 19:11
Ve středním rodičovském věku, jsme nic moc nenašetřili- na konci prázdnin jsme jednou měli problém, když se nám rozbila lednice.Prostě nezbývalo.Ve stáří se nám daří ušetřit víc peněz.Ale máme tak ty tři důchody a žijeme si hezky.Jistí nás děti.Nešetříme na pohřeb.Nikdy jsme nedlužili.
Květoslava HOUDKOVÁ
8.7.2015 17:54
Doporučuji pro Kluby seniorů, Domovy a další kolektivy: Ing Patrik NACHER (finanční ombudsman) - jezdí po ČR a informuje/beseduje se seniory. Už jsem jeho vystoupení zažila 2x: na konferenci "Stáří spojuje" a na "Senior Fresh Festivalu (p. Raška může potvrdit). Ing Nacher je majitelem serveru: www.bankovnípoplatky.com, příp. email: p.nacher@bankovnípoplatky.com
Jarmila Komberec Jakubcová
8.7.2015 16:33
V současné době je v osobním bankrotu 71tisích seniorů, což je dvonásobek oproti roku 2007.Většinou s jedná o občany starší 65let, kteří nebyli schopni splácet svoje závazky vůči bankám či nebankovním institucím.Důvodem bývá často zadlužení k vůli svým dětem či vnukům. Také nákupy předražených a nepotřebných věcí u tzv.šmejdů.Často cestuji do exotických zemí a ze zkušenosti mohu říci, že převážnou část účastníků zájezdu tvoří senioři, ostatně tak je tomu i v ostatních zemích (Německo, Francie a Anglie).Mezi důchodci jsou velké sociální rozdíly a ne všichnii jsou tzv.finančně gramotní. U nás v Plzni pořádáme přednášky o nebezpečí půjček, co je RPSN a další fígle bank při poučení financí seniory.
Alena Várošová
8.7.2015 15:41
Já si myslím,že určitě umím hospodařit.Mám určitou částku z které musíme vyžít.Když se stane,že do toho něo přijde,mám pořád kde chytnout.Za nic na světě bych si peníze nepůjčovala a sama taky nerada půjčuji.Manžel umí ještě víc šetřit,což si myslím že až tak není třeba.Je důležité si peněz užít dokud se člověk může hýbat, a také jet se někam podívat,dokud mu to dovolí zdravotní stav.. A také pokud mu určitá jídla nezpůsobují potíže tak se najís,ne přežírat. . Na zadní kolečka by měl myslet každý důchodce a nespoléhat se na to,že mu peníze dají děti.
Květoslava HOUDKOVÁ
8.7.2015 15:20
Článek mi připadá jako propagace penzijního připojištění. Banky mají samozřejmě zájem, aby jim senioři peníze nosili, ale když senior potřebuje půjčku, tak mu ji nedají, obvykle z důvodu věku. Já jsem začala to "domácí spoření" (každý týden o Kč 5,- více), za necelé 1. pololetí jsem si ušetřila na mobil. Teď začínám 2. pololetí - a budu mít přídavek na koupi nové TV. A hlavně: nehrozí mi žádná příp. varování/sankce od peněž.ústavu = mám klid. Senioři umí šetřit, ale "Šmejdi" je naopak umí "oblafnout"!
Jana Slavíková
8.7.2015 14:39
Občas na mě přijde potřeba "pustit si žilou" a něco mimořádného si koupit (naposled mašinku na čištění oken), ale obvykle se snažím utrácet s rozmyslem. Nerada vyhazuji oblečení, snažím se je zrecyklovat a co nejde, dávám do charitativních kontejnerů, aby ještě dál sloužilo. A berou mě všichni čerti, když vidím, že snacha jezdí pro pudinky do Německa, místo aby je uvařila doma. Jen některé přesnídávky má domácí - tedy ode mě :-))
Jana Šenbergerová
8.7.2015 14:11
Pokud jde o mě, nejsem zrovna šetřílek, což se o druhém členovi naší domácnosti říct nedá. Ten umí nejen šetřit, ale i zhodnocovat. Já ale umím vyjít s jakoukoliv sumou. Když není zbytí, vystačím s málem. :-)
Co jsme spolu, máme oba nějakou korunu v záloze.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA