Kdo umí šetřit? No přece senioři!
Ilustrační foto: Ingimage

Kdo umí šetřit? No přece senioři!

8. 7. 2015
důchody peníze úspory
Autor: Redakce i60
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Ve středním rodičovském věku, jsme nic moc nenašetřili- na konci prázdnin jsme jednou měli problém, když se nám rozbila lednice.Prostě nezbývalo.Ve stáří se nám daří ušetřit víc peněz.Ale máme tak ty tři důchody a žijeme si hezky.Jistí nás děti.Nešetříme na pohřeb.Nikdy jsme nedlužili.
Květoslava HOUDKOVÁ
Doporučuji pro Kluby seniorů, Domovy a další kolektivy: Ing Patrik NACHER (finanční ombudsman) - jezdí po ČR a informuje/beseduje se seniory. Už jsem jeho vystoupení zažila 2x: na konferenci "Stáří spojuje" a na "Senior Fresh Festivalu (p. Raška může potvrdit). Ing Nacher je majitelem serveru: www.bankovnípoplatky.com, příp. email: p.nacher@bankovnípoplatky.com
Jarmila Komberec Jakubcová
V současné době je v osobním bankrotu 71tisích seniorů, což je dvonásobek oproti roku 2007.Většinou s jedná o občany starší 65let, kteří nebyli schopni splácet svoje závazky vůči bankám či nebankovním institucím.Důvodem bývá často zadlužení k vůli svým dětem či vnukům. Také nákupy předražených a nepotřebných věcí u tzv.šmejdů.Často cestuji do exotických zemí a ze zkušenosti mohu říci, že převážnou část účastníků zájezdu tvoří senioři, ostatně tak je tomu i v ostatních zemích (Německo, Francie a Anglie).Mezi důchodci jsou velké sociální rozdíly a ne všichnii jsou tzv.finančně gramotní. U nás v Plzni pořádáme přednášky o nebezpečí půjček, co je RPSN a další fígle bank při poučení financí seniory.
Alena Várošová
Já si myslím,že určitě umím hospodařit.Mám určitou částku z které musíme vyžít.Když se stane,že do toho něo přijde,mám pořád kde chytnout.Za nic na světě bych si peníze nepůjčovala a sama taky nerada půjčuji.Manžel umí ještě víc šetřit,což si myslím že až tak není třeba.Je důležité si peněz užít dokud se člověk může hýbat, a také jet se někam podívat,dokud mu to dovolí zdravotní stav.. A také pokud mu určitá jídla nezpůsobují potíže tak se najís,ne přežírat. . Na zadní kolečka by měl myslet každý důchodce a nespoléhat se na to,že mu peníze dají děti.
Květoslava HOUDKOVÁ
Článek mi připadá jako propagace penzijního připojištění. Banky mají samozřejmě zájem, aby jim senioři peníze nosili, ale když senior potřebuje půjčku, tak mu ji nedají, obvykle z důvodu věku. Já jsem začala to "domácí spoření" (každý týden o Kč 5,- více), za necelé 1. pololetí jsem si ušetřila na mobil. Teď začínám 2. pololetí - a budu mít přídavek na koupi nové TV. A hlavně: nehrozí mi žádná příp. varování/sankce od peněž.ústavu = mám klid. Senioři umí šetřit, ale "Šmejdi" je naopak umí "oblafnout"!
Jana Slavíková
Občas na mě přijde potřeba "pustit si žilou" a něco mimořádného si koupit (naposled mašinku na čištění oken), ale obvykle se snažím utrácet s rozmyslem. Nerada vyhazuji oblečení, snažím se je zrecyklovat a co nejde, dávám do charitativních kontejnerů, aby ještě dál sloužilo. A berou mě všichni čerti, když vidím, že snacha jezdí pro pudinky do Německa, místo aby je uvařila doma. Jen některé přesnídávky má domácí - tedy ode mě :-))
Jana Šenbergerová
Pokud jde o mě, nejsem zrovna šetřílek, což se o druhém členovi naší domácnosti říct nedá. Ten umí nejen šetřit, ale i zhodnocovat. Já ale umím vyjít s jakoukoliv sumou. Když není zbytí, vystačím s málem. :-) Co jsme spolu, máme oba nějakou korunu v záloze.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%