Můj recept: výroba
domácí ořechovice
15. 7. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
19.7.2016 08:37
Vando tak jsem včera pode tvého receptu naložila ořechovici, jen rakie chyběla tak jsem ji nahradila slivovicí. Co ty na to?
Miloslava Rýznarová
18.7.2016 18:57
Dobrý den!
Já Vás všechna děvčata zdravím! Jsem tu nová a tak různě nakoukávám, co kdo píše a o čem píše, abych byla v obraze. "Hodila jsem sem už článek o dvou protikladech budov - kostele v Dubí u Teplic a psychiatrické léčebně, ale neumím dávat fotky, zobrazila se mě jen jedna, a když jsem chtěla dát druhou, tak se ta první vymazala a druhá ji zastoupila. Asi se musím hodně učit...poraďte prosím někdo!
Jinak tu ořechovici neumím, ani jsem ji nikdy nedělala, anžto a jelikož nemám ořechy, ale vloni jsem dostala domácí ze Slovenska od bratrance a byla tip ťop!!!!!
Zdravím Vás všechny! Míla Rýznarová
Jana Slavíková
9.7.2016 08:43
Letos mám naloženo, u známých prořezávali ořešáky, tak jsem si řekla o zelené ořechy, koupila 4 litry vodky (pokladní se na mě koukala podezřívavě) a teď kontroluji, jak pomalu černá :-)
VANDA Blaškovič
6.7.2016 08:37
Přeji krásný den! Rok se s rokem sešel a my na ostrově zase vyrábíme orechovicu..:)) Těší mne, že i článek vydaný před rokem může mít v současné době nejvíce přečtení...)) No, je vidět, že jsme národem labužníků, který ví, co je dobré..:)) a zdravé....))...po kapkách..:)) Ahoj!
Alena Várošová
17.7.2015 15:42
Vando,moc dobře popsaný článek na výrobu ořechovice.U nás na Moravě jako naše rodina ji nevyrábíme,nemáme ořech a máme spoustu slivovice už zaležené ve sklepě.Nikdo z rodiny ji nepijeme a už ani nejezdíme pálit do pálenice.Strom jako ořech je výborný,jak píšete jeho plody jsou nezbytné na vánoční cukroví.Ale při vzrůstu zabere pů zahrady a kdo má to listí potom hrabat?.Stačilo mi hrabání z 50 stromů jabloní.Dnes jich je již menší polovina.
Hezký den.
Zdenka Jírová
16.7.2015 17:45
Také již jsem před léty dělávala ořechovici, když jsme měli zahradu se statným ořešákem. Bývala moc dobrá.
VANDA Blaškovič
16.7.2015 15:03
Děvčata, ořechovice se může dělat z jakékoli kořalky. Čili Miluško i z vodky. Jen nevím, Ty ty listy použiješ jako abstinent třeba na čajíček? Jinak bys musela dělat ořechovici jen z vody a za to neručím...:))) Ahoj!
Miluše Hasenohrlová
15.7.2015 13:19
Vando, babička také dělala ořechovku, ale s vodkou.Může být ??Ořešáků máme pět.Já jako abstinent raději použiji listy.
Alena Tollarová
15.7.2015 12:36
Každý rok v době ořechů pohříchu nezralých si říkám, že tu ořechovici, na niž mám recept od strejdy, zkusím. Ještě nikdy na ni nedošlo. Tak toto je připomínka.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA