Moje tipy na výlety:
zámky v okolí Prahy
6. 7. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
9.7.2015 11:46
Na tom novodobém hradě jsou strašné hrací automaty.Chápu, že ta legrace něco stojí, ale...
Jaroslava Handlová
9.7.2015 11:40
Květo, potěšilo mne, že jsem se trefila do správné odpovědi. Teď ještě budu věřit, že se při procházení po středočeských zajímavostech někdy potkám i s někým dalším z "íčka".
Květoslava HOUDKOVÁ
8.7.2015 11:13
Maruško, na Berchtold se podívám - samostatná návštěva - nic dalšího. Zvolím - pro jistotu - pracovní den - aby dobře fungovalo spojení. Užívej si pěkných dní
Marie Foltýnová
7.7.2015 20:48
Na zámku Bertchold jsou miniatury hradů a zámků.Opravil ho p.Václav Růžička a pořádají se tam různé akce pro děti i koncerty známých zpěváků pro dospělé.Na Facebooku mě posílá pozvánky dcerka majitele Terezka,se kterou se osobně znám.
Květoslava HOUDKOVÁ
7.7.2015 19:10
Je večer a tak blahopřeji Jarce Handlové, která jako 1. a jediná vyřešila hádanku - opravdu se jedná o hrad/tvrz v obci Červený Újezd - 15 km od Prahy (směr Karlovy Vary) poblíž městečka Uhnošť. K areálu patří ještě zahrada, skanzen, restaurace Krčma + 2 další. Rodovou historii stavba nemá, ale mapuje každodenní venkovský život v našich krajích od 17. do počátku 20. století, světničky pro bydlení, dílny pro řemesla. Vše stojí za to vidět - hned den po návštěvě jsem odeslala správě hradu děkovný mail. Z Prahy - od metra "B"- dojedete autobusem MHD č. 307. Až se vrátíte od vody k PC, tak: www.hrad-cervenyujezd.cz
Jaroslava Handlová
7.7.2015 11:04
Květo, dobré tipy, možná se na některém historickém zámku potkáme? Ten nový areál máš na mysli Červený Újezd?
Květoslava HOUDKOVÁ
7.7.2015 08:42
"Nápověda" k hádance: "Historická" atrakce vyrůstala v obci v letech 2001-2002. Stavba se držela tradičních řemeslných postupů, historicky působí interiéry. Místní se nestačili divit, co že jim to roste za zahrádkami. Tak ještě do večera hádejte - materiály už jsem našla a zveřejním.
Květoslava HOUDKOVÁ
7.7.2015 08:32
O zámku Berchtold jsem se zmiňovala já, protože jsme jeli ˇokolo při cestě na Štiřín - zatím jsem tam nebyla. Ale vím, že areál je zaměřen i na sport a patronem je fotbalista Ant. Panenka. Podívejte se na: www.zamekberchtold.cz
Marie Novotná
7.7.2015 06:53
Tady je zmínka o Berchtoldu.Jen jsem četla,že zde jsou miniatury památek,je to tak? Už tam někdo byl?
Květoslava HOUDKOVÁ
7.7.2015 05:11
"Malá hádanka" (než najdu materiál pro zveřejnění) : Přátelství 2 mužů-podnikatelů + nápad + peníze + staré plány + volný prostor = nový hrad v jedné obci středočes.kraje. Kdopak už ví, ve které ??
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA