FOTO: Elena Valeriánová
Rybíz jako brusinky
8. 7. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
8.7.2015 18:42
Zdeni, já myslela spíš ty lidské lapky a nenechavce. U opeřenců to beru jako přirozený úbytek úrody i když i to někdy naštve. Ale uznej sama, když viděli jak to na zahrádce mizí, rozhodli se jednat - třeba zavařovali. A ten brouk opravdu nechutná nějak skvěle. Taky si někdy nedám pozor a zobu a zobu a fuj ...
Zdenka Žichovská
8.7.2015 18:34
Lenko, docela jsem se zasmála cituji: "zahrádkáři mohou být v klidu, červený rybíz jim zřejmě nikdo neotrhá a neukrade". Mám 7 keřů červeného rybízu, je to nějaký rok zpět, nechala jsem jeden keř neobraný, aby bylo na zahradě co "zobat". Mám ráda rybíz z keře přímo do pusy. Jen 2 dny jsem tam nebyla a třetí den jsem se nestačila divit. Rybíz zmizel, nechápala jsem. Časem jsem na to přišla - byli to ptáčci- kosáčci. Na sedmi keřích se to ztratí, když se přiživí, ale když jsem tam nechala jen jeden - a ještě pěkně zralý............ Recept určitě také vyzkouším. A na brouka si dám pozor, také jsem ho jednou nedopatřením ochutnala, když jsem se "pásla" na rybízu. Brrrrrrr........
Květoslava HOUDKOVÁ
8.7.2015 17:44
Rybíz černý - syrový mi nijak nechutná, ale výrobky - šťáva, džem atd. má ráda, kupuji. Na akci v Tyršově domě byl ke koupi i olej z černého rybízu (oleje z různých plodin), no ještě jsem odolala (byl dost drahý) - tak až někdy příště. Červený rybíz jako brusinky je pro svíčkovou opravdu i chutnější = trochu ostřejší mňamka.
Jana Šenbergerová
8.7.2015 16:50
Dokud jsme měli zahrádku, léta letoucí jsem tento rybíz ala brusinky dělávala. Se svíčkovou mi to chutnalo i víc než brusinky. Vřele doporučuji.
Jarmila Komberec Jakubcová
8.7.2015 16:39
Velmi zajímavý recept a protože miluji brusinky (nerada ale sbírám) zkusím si udělat kompot z rýbízu.Rybíz jsem používala jen na výrobu džemu.Je skvělé, že se tady dozvídám spoustu zajímavostí.Každému portál i60 doporučuji.
Miluše Hasenohrlová
8.7.2015 15:50
Elen, tak tu indiánskou borůvku mám, hurááá. Je vysoká jen 160 cm, výše ji nepustím...jinak vše jak jsi psala....díky.
Květoslava HOUDKOVÁ
8.7.2015 15:12
Já jsem o muchovníku nikdy neslyšela, musím se zeptat dcery, zda ona ví - pěstuje kde co. A její zahrada je úrodná ="zasadí koště" a vyroste jí vánoční stromek i s ozdobama!Písčitou polabskou zem vylepšila rašelinou - a je to znát.
Alena Várošová
8.7.2015 14:32
Díky Elen za skvělý receptík,ale budu muset počkat.Rybíz jsem teprve vloni zasadila a mám tam pár stonků s kuličkami a to ještě musím hlídat,aby mi jej nepomáhaly obírat slepice,když mají rády i kyselý rakytník..Tak příště,ale musí to být dobré.Děkuji
Eva Mužíková
8.7.2015 14:10
Elen, díky za typ, určitě to / bez smraďocha/ zkusím... Toho brouka jsem si nedávno ochutnala při cpaní se lesními jahodami, ještě dlouho jsem jej cítila na rukách... Pro rybíz si ale musím dojet na chalupu k synově panímámě, má ho velké množství... Mladí koupili domek tady u nás, jsou tam také nějaké keře, ale nežli dostanou klíče, bude asi po rybízu..
Elena Valeriánová
8.7.2015 13:59
Jitko, musím se smát, ten brouk je tam jen jako dekorativní prvek, toho nesbírám.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA