Můj boj s tabletem
17. 7. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
17.7.2015 19:50
Čím více techniky, tím více trampot a člověka ani nebaví nad tím trávit tolik času. Na druhou stranu to má výhody, že člověk ustavičně protáčí mozkové závity .Jsou to nejnovější výkřiky, tak by to mělo být i jednoduché ovládání, je můj názor. Některé záležitosti jsem se naučila, některé ani nechci, ještě, že mám syna, který pak leccos napraví. Elenko, ať Ti slouží ke spokojenosti !
VANDA Blaškovič
17.7.2015 19:35
Eleno, známé trable..:)) tady v jednom hotelu byly české děti ze sociálně slabších rodin. A víš, co jim nejvíce vadilo? Že wi-fi bylo jen na recepci. Nezajímaly je žádné výlety, jen jestli tam bude wifina....:((( Alarmující!
Alena Tollarová
17.7.2015 13:43
Eleno, já mám tablet asi rok a pořád s ním bojuju. Vůbec netuším, co všechno umí. Základy mě naučil trpělivý syn. S tabletem koupili i wifi router, takže doma se běžně na net připojím. Mám v něm taky micro SD kartu a na ní fotky, cvičení nebo třeba i hudbu, takže si můžu cvičit třeba na louce (chacha). Jako foťák ho tedy nepoužívám, to mi připadá praštěné. Jelikož jsem závislák, tak je skoro každý den na nabíječce. Chudáček.
Květoslava HOUDKOVÁ
17.7.2015 11:22
Moje "tehdy" začátky s mobilem byly taky těžké. Rady vnoučat jsem si drobně napsala na papír, vložila do pouzdra a postupně naučila. Teď mne to samé čeká s tabletem!! Notebook mám polepený samolepícími štítky, přetaženými průhled.lepicí páskou = vydrží, neumažou se a vždy poučí. "Stará hlava" se přeci musí nějak obelstít !!
Radovan Cakl
17.7.2015 09:58
Elen, hezky popsané peripetie s tabletem. Připomněla jsi mi začátky s vyhraným "prezidentským" mobilem. Neuměl jsem ani přijmout hovor. Zlatý knoflíkáče, stejně používám jen volání, sms, mms, kalendář a budík. Ještě že občas přijede vnuka, něco mi vysvětlí, ale problém bývá si to pamatovat když odjede. Teď mi stáhnul Mapy.cz, ale bez internetu to jde jen napůl, jen přes wifi. Ale platit připojení, když mám doma O2 a cestujeme minimálně se nevyplatí. Tak ať se Ti daří :-)
Květoslava HOUDKOVÁ
17.7.2015 06:04
Milá Zdenko, to, že rodiče kontrolují čas dětí u PC, je správné! Moje vnoučata měla ve všední den maxim.2 hod., v so/ne 3 hod. - pak je táta vyhnal ven. U nás dobře pracují skup. Skautů - tak si hojně užili (a dál užívají=už jsou vedoucími) přírodu, výlety, akce (mobil, tablet s sebou), ale hlavně, že jsou VENKU !
Zdenka Jírová
17.7.2015 00:08
Potíže s moderní technikou prožíváme všichni my ,dříve narození.Nejprve jsem se potýkala s počítačem, pak s internetem a s mobilem. Moje vnučka mi vždy dobře poradí, má výhodu, děti se to učí už ve škole. Můj vnuk, kterému je 8 let , vesele hraje hry na tabletu i na PC, rodiče ho musí kontrolovat, aby to nepřeháněl, má povoleny jen určité časy. To je asi normální vývoj, pamatuji se, že když mi bylo asi 10 let, koupili rodiče tehdy supermoderní gramorádio. Uměla jsem ho obsluhovat lépe než maminka, byla to pro mne hračka.
Miroslav Štorch
16.7.2015 21:52
Hezky napsaný příběh, který popisuje strasti s tabletem, když v dosahu není Wi-Fi síť. Také jsem tím prošel a naštěstí tablet si pamatuje hesla sítí, kde jsme už jednou byli připojeni. Jen to nesmazat a hesla si někde pro jistotu zapsat. Tak si tablet hezky užijte. Předpokládám, že také fotografuje a natáčí video.
Květoslava HOUDKOVÁ
16.7.2015 18:50
Důchod pro mne znamenal více volného času a do hlavy se vloudilo rozhodnutí, že i senior by měl jít "s dobou". Prošla jsem kurz na PC, zeť mi daroval notebook. A ten se jmenuje FILIP (už jsem to "í"čku sdělila) = protože je chytřejší než já. Mám i nový mobil, s foťákem (pomohlo mi "domácí spoření) a koupila jsem si také tablet. Ten ještě jméno nemá - zatím nevím, kdo je větší TRDLO = zda já, nebo on. Nějak mi taky nefunguje internet - ale je ještě v záruce, tak se dojedu poradit - snad i zde vyhraji ?. A tím moje "cesta s dobou" skončí - vlastně ještě si budu kupovat TV (bedna z doby "krále Klacka" dosloužila).
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA