Náruč plná lásky aneb
Pomůžete pejskům, prosím?
Eva Krausová

Náruč plná lásky aneb
Pomůžete pejskům, prosím?

11. 7. 2015

Časopis Psí kusy kupuji jen někdy, ale nyní č. 7 mne jistě ne náhodou přitahovalo. Že by ta šťastná sedmička?

Již v obchodě, kde jsem do něj nahlédla, mne zaujal článek o domově pro týrané psy Rafael. Má příznačné jméno, archanděl Rafael přece pomáhá, stejně jako Iva Volková všem "svým" chlupáčům, které zachraňuje od týrání. 

V této zemi nejsou jen psi v útulcích, kterým můžeme dát domov a lásku, ale bohužel jsou zde i týraní psi, často v uboženém stavu, vyhublí, kteří ztratili víru v dobro člověka a mají nalomené psí dušičky.
Je tu ale pro ně paní Iva, která jim psí duši léčí a vrací jim zas víru v člověka a připravuje je na ten lepší, šťastný život.

Najdou u ní rehabilitace, masáže, ale hlavně lásku, kterou tak postrádají, aby se dostali z traumat, která prožili. A vyléčení fyzicky i psychicky se pak dostávají k novým dobrým páníčkům a mohou tak vykročit vstříc šťastnému životu zas.

Letos se domov Rafael bude v srpnu stěhovat na nový pozemek blíže k Českým Budějovicům do Hamru u Doudleb do krásného a klidného prostředí v blízkosti řeky Malše. Na koupi pozemku je zřízena veřejná sbírka: účet na nový pozemek: 2200502362/2010, kdo ze čtenářů může, přispějte prosím na dobrou věc.
Na č.účtu společnosti - 2500762609/2010 můžete popř. přispět také. 

Jak to tak v životě bývá, většinou přispívají obyčejní lidé, kteří toho sami moc nemají. Přispějí prosím i podnikatelé a lidé movití?

Paní Iva chce rozšířit pokojíčky pejsků o dalších 8, které jsou raritou v celé Evropě. V zimě vytápené, s oknem a výhledem. Také by všichni pejsci měli mít svůj vlastní výběh. Paní Iva chce zřídit i rehabilitační lázně pro psy, rozšířit péči o staré nemocné psy, kterých se lidé zbavují, aby ještě poznali ve stáří lásku a pohlazení.

Iva se stará o pejsky 24 hod. denně, domů se dostane tak jednou za tři týdny. Třikrát denně pejsky venčí, takže o "turistiku" má vystaráno. Vlastně by se jí jistě hodila pomoc třeba na venčení pejsků, ale kdyby mohla mít i zaměstance a střídat se s ním třeba po týdnu, či 14 dnech, to by bylo jistě skvělé. Řeknu vám, já bych se tím zaměstnancem ráda stala ihned. Lepší povolání bych nenašla, pomohla bych a ještě by to i mně naplnilo a rozzářilo život. Bez výplaty by to ale nešlo a tu bez pomoci sponzorů Iva vyplácet nemůže.

Tak zatím uvažuji aspoň o dovolené, že bych Ivě pomohla s venčením pejsků a podobně. Jen ještě musím vyřešit, kde budu s mou fenkou Meginkou spát na jihu Čech co nejblíže domovu Rafael.

Snad nám Vesmír požehná a nocleh někde poblíž najdeme, a budu tak mít možnost otevřít své srdíčko pejskům v domově a poznat se i s paní Ivou. Cesta to sice nebude jednoduchá, také bude záležet na počasí, nemám auto, zřejmě nejdříve zamíříme do Prahy, pak do Budějovic a pak nějak do domova.

Chcete-li i vy, čtenáři pomoci, ať už finančně, či venčením pejsků nebo si budete chtít nějakého osvojit, kontaktujte Ivu Volkovou na e-mail: rafael@rafael-ops.cz.

A popřejme Ivě, pejskům a domovu, nechť je ochraňuje archanděl Rafael a nechť se jim všem vrací láska, kterou Iva rozdává. Sama Iva neměla vždy lehký život, přišla o syna, byla vážně nemocná, ale právě tyto rány života jí ukázaly směr cesty a cíl nejen Buddhistů činit všechny bytosti šťastnými.

Eva Krausová a její fenka Meginka, která už domov našla, jejíž panička cíl cesty stále hledá, kéž by byl právě u Ivy a mohla tak rozdávat lásku všem jejím pejskům...a pohladit na duši i paní Ivu.

domácí mazlíčci charita
Autor: Eva Krausová
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Pomožme prosím domovu Rafael a psím dušičkám k návratu do šťastného života. Kdybychom každý přispěli jen 100Kč, jistě by se nastřádalo dost financí na pomoc paní Ivě. Děkuji s Meginkou za všechny pejsky v domově.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%