Jak připravit a jíst mušle?
Zkuste i vy tuto delikatesu!

Jak připravit a jíst mušle?
Zkuste i vy tuto delikatesu!

14. 8. 2015
gastronomie jídlo recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šorejsová
Mořské plody mám velmi ráda a umím je i upravovat. Ke slávkám, ale podáváme vždy suché bílé víno, šampaňské ke slávkám neznám. Stejně jako Hanka R. Výborné je šampaňské a kaviár. Ze všeho nejraději mám ráda pokapané ústřice citronem a Chardonnay. Paella je klasické španělské jídlo , pocházející ze slunné Valencie, je to i španělské slovo - Paella de marisco. Paella s mořskými plody. Rizota s krevetami jsou dnes i v jídelníčku českých restaurací.
Hana Rypáčková
Moc ráda bych si slávky dala s bílým suchým vínkem/šampáňo nemusím/, jen bych je nechtěla ani odlupovat z útesu a čistit./Jednou u Italů jsem taky okusila jak to není žádná sranda /.Ale v podvečeru had hladinou moře a s přáteli taková pod nos připravená ňamka....Co dodat..
Alena Vávrová
Kdysi - dávno již tomu, jsem byla postavena před úkol uvařit španělskou rybí polévku. Což byla pro mne především španělská vesnice. Ale suroviny byly prvotřídní (bylo to v SRN), tak jsem se naučila vyloupat krevety a dle exotické kuchařky jsem to uvařila a dokonce jsme to i bez následků snědli. Jelikož pražský mladí jsou gurmáni a snědí kde co, dala jsem si u nich tu krabí salát, tu vzpomínané krevety. (Ryby jím ráda.) No a jednou z nějakého polotovaru rizoto s krevetkami, nechtěla jsem se nechat zahanbit, všem, i vnučkám, šmakovalo. Ale mně ne a bylo mi po tom špatně. A na tom jsem se zasekla. Nikomu to neberu a všem přeji dobrou chuť, i ty slávky už jsem viděla tolikrát připravovat, že bych to snad taky zvládla, ale jíst?? Fakt nevím. A o smažených kalamárech se mi taky nezdá ;-).
Elena Valeriánová
Já jsem je ještě nikdy nejedla, ale zkusit bych je chtěla i s tím šampáněm. Můj miláček by si dal pouze to šampáño. Vařit je určitě nebudu, nejbližší obchod s čerstvými rybami je v Opavě a než bych je přivezla domů, tak bych na ně klepala marně. Vando, máš za jedna.
Lidmila Nejedlá
Tak nevím, v Bulharsku jsem jedla rýži s černými kluzkými potvorami. Nechtělo by se mi v tom hrabat, jedině, že by se v nich ukrývaly perly. Ale je to velmi zajímavé, co jsi v článku popsala. A určitě i zdravé. Tak dobrou chuť.
Jarmila Komberec Jakubcová
Milá Vando na takovou delikatesu bych se určitě nechala pozvat.Při svých cestách k moři vždy si dávám plody moře v různých úpravách a mušle jsou moje nejmilejší pochoutky.Nejvíc ze všeho miluji ústřice jen zakapané citronem.Už se těším jak příští rok na Hvaru si na mušlích pochutnám. Já k nim preferuji k pití dobré suché bílé víno.Ale i šampanské musí být super.Naposledy jsem je ochutnala letos v červenci v Podgoře.Dík za hezký článek.
Soňa Prachfeldová
Jsi moc šikovné děvče Vandičko, jak na moři , tak na souši, jak k dílu, tak k jídlu - všechna čest ! Jenže ale a to je se mnou potíž - šampáňo ano, omáčku ano , al to by mi stačilo.Víš jak to říkala ta babka v Slunce seno jahody - pane faráři ........ Gurmánům přeji fakt zaslouženou chuť !
Alena Várošová
Jenom jsem koukla na nadpis a věděla jsem na 100%,že jsem na Hvaru.Vando děkuji za výstižné a podrobné popisy této delikatesy i s návodem na vaření.I fotečky jsou úžasné . Tvoje ruce jak vše připravují.,řádně zdokumentováno na jedničku.Ale je v tom to moje ale,určitě bych se sháněla po nějakém kousku suchého chleba a tuto delikatesu nechala s radostí druhým spolustolovníkům.Ale stejně jsi zajímavá žena,co všechno dokážeš.Máš můj obdiv.
Jana Šenbergerová
Vando, díky za inspiraci i instruktáž. Sama jsem zatím nic z toho nepřipravovala, ale u zcestovalých přátel jedla. Krevety minulý týden. I když mi moc chutnají, pohled na ně mi nedělá dobře. Ty o těch mořských "potvorách" píšeš tak šťavnatě, až se na ně sbíhají sliny.
Květoslava HOUDKOVÁ
Milá Vando - mušle mne nelákají, ale v článku vyzýváš "nasaďte si kloboučky" - a já to chci využít k rychlému sdělení - zejm. pro "í"čkařky z Prahy a okolí: Zítra 15. 8. v Botanické zahradě Praha-Troja od 14.00 hod. bude "Klobouková slavnost" (bližší na internetu). (Dozvěděla jsem se to dnes - jak sdělit rychleji, nevím.)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%