Nevadí nám tu „mirečci“,
vzdělaní lidé s tmavou pletí,
ale islámští blbečci,
vrahové mužů, žen i dětí.
Nevadí nám tu chudáci,
před hrůzou válek prchající,
však mladí statní chlapáci,
na střety s námi čekající.
Ti nejsou vděčni za stravu
a za kapesné k tomu,
o těch netřeba rozpravu,
ty mají vracet domů.
O imigraci
29. 7. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
30.7.2015 14:54
Je mi smutno, když čtu komentáře u této básničky. Komentáře jsou veřejné a tak snad nebude vadit, když se připojíme. Nechci upírat nikomu právo na vyjádření, to jen aby bylo jasno. Ale paní Vlaďko, nezlobte se na mě, ale z Vaší odpovědi vyplynulo, že Vy už básničky nepíšete hlavně proto, že Zuzka je produktivnější a lepší. Souhlasím s Vámi Zuzka opravdu umí. A já si její básně přečtu velmi ráda. Píše i hezké povzbuzující komentáře. Nikdy jsem od ní nečetla zatracující komentář. Paní Vlaďko, já mám tak nějak pocit, že máte dnes špatný den. Přeji Vám pohodu a vše dobrè.
Vladka Steinová
30.7.2015 14:34
Dobrý den, tak tedy p.Zuzano, jednou napíši tak, jednou onak, to snad nevadí, ale asi vadí zde, u vtipné básničky p-Horenského rozvíjet další polemizace. Básně již nepíši,mám k tomu své subjektivní důvody a hlavně, nedosahuji takové kvantity ani kvality v této oblasti, jak např. Vy.Příspěvky, recenze píši jen tam, kde vím, že je mohu napsat, tedy, že dané věci dobře rozumím,a to je hlavně film, divadlo , literatura, klasická hudba. Snad ale nemusím o sobě vše zde vysvětlovat. Nemyslím si, že na někoho útočíte, nic takového nepadlo,jen se mi zdá,že, máte velké nadání každému vše vysvětlit.O tom, že byste se mě nějak dotkla, z mé strany nepadlo ani slovo.Mně se po některých negativních zkušenostech zde, na I60 nemůže dotknout již nic.
Přeji pěkný den.
Zuzana Pivcová
30.7.2015 14:05
Paní Vladko (pokud vím, tak jsme si říkaly jménem), vůbec mi nejde o poslední slovo, s lidmi nijak nepolemizuji. Vás jsem několikrát upřímně pochválila za krásné a posmutnělé básně, které jste čas od času napsala. Vaše informace ke kultuře jsem většinou nechala bez komentáře, protože takové znalosti nemám. Jestliže jste sama z vlastní vůle psala, že byste mě ráda poznala, a potěšilo Vás, že jsem Vám napsala o svém genealogickém pátrání, pak mě překvapuje, proč se nyní ke mně, paní Pivcové, stavíte najednou poněkud cize. Nejsem z těch, kteří na někoho útočí, a nejsem si vědoma, že bych se Vás nějak dotkla. Jestli tedy nechcete, budu si Vaše příspěvky do budoucna i nadále se zájmem číst, ale bez veškerých komentářů. Budu ráda, když toto přijmete jako snahu o vysvětlení, nikoliv touhu mít poslední slovo. Děkuji Vám.
Elena Valeriánová
30.7.2015 12:50
Napsat, že se mi tx verše líbí, by sice byla pravda, ale měli by je číst i ti nahoře - dnešní mocipáni.
Vladka Steinová
30.7.2015 11:37
Nepotřebuji mít v žádné polemizaci poslední slovo, to klidně p.Pivcová, přenechám Vám, i když v "uvozovkách" používáte můj výrok o naivní představě.Já se dalších diskusních příspěvků raději zdržím.
Zuzana Pivcová
30.7.2015 10:55
Napsala jsem to proto, že p. Zdeněk jistě neměl "hodně naivní představu", že se ubrání verši. Dal do veršů to, co zneklidňuje většinu z nás. Havlíčkovi vadilo něco v jeho době. Žádnou dobu nemíním porovnávat, to je snad jasné. To je vše.
Vladka Steinová
30.7.2015 10:32
Paní Pivcová, polovina 19. st.a K.H. Borovský se svou satirou proti Bachově absolutismu a Evropa zaplavená imigrantyve 21.st. r. 2015, s tím související současná šílená situace v Evropě i ve světě, to jsou diametrálně odlišné skutečnosti. Každý máme ale ten svůj názor. I když p.Horenský velmi dobře vyjádřil, co to je za mladé statné chlapíky a jistě všichni tušíme, proč do Evropy jdou.
Zuzana Pivcová
30.7.2015 07:20
K.H.Borovský se také hájil svou břitkou satirou, je dobře slyšet nebo číst názory jiných lidí, i když problém neřeší.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem