Letní slunce hřeje v plné síle a mezi koupáním i výlety najednou zjistíme, že nastal čas otrhat černý rybíz, ale nechce se vám zavařovat. Zkuste rychlou a jednoduchou marmeládu bez vaření.
MARMELÁDA Z ČERNÉHO RYBÍZU ZA STUDENA
1kg šťávy z černého rybízu
1kg pískového cukru
Postup:
Do vylisované šťávy přidáme cukr a mícháme, až se cukr rozpustí. Když je cukr ve šťávě zcela rozpuštěn, plníme marmeládu do čistých suchých skleniček a upevníme víčky nebo převážeme celofánem. Uložíme v chladu a temnu.
Marmeláda je výborná nejen na chléb nebo pečivo s máslem, na palačinky, vdolky, ale i na vánoční cukroví např. slepované linecké. Taková marmeláda z černého rybízu na vánočním cukroví připomene léto. Pochutná si na ni i ten, kdo normálně černý rybíz nemusí. Je výborná, skvělé chutná a voní. Neváhejte - vyzkoušejte - nekazí se.
Je to mňamka.
DOBROU CHUŤ