Technická památka, a překáží?!
27. 8. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
29.8.2015 08:17
Snad se jen ještě zmíním, že o existenci 2. mostu od r. 1968 pojednává 4. odstavec příspěvku, A nadzvednutí mostu s sebou nese problém s přístupem na něj. Buď by se na něj muselo z ulice, která k němu z obou stran vede, lézt po schodišti, nebo zvednout i ty přístupové ulice a celé nábřeží v okolí, aby vše splynulo do jedné roviny. To vypadá nereálně. Přístup je možno vidět na snímku.
Květoslava HOUDKOVÁ
29.8.2015 03:19
Pane Jiří - ve městě Týn n.Vlt. jsem nikdy nebyla, proto nevím, že 2. most už má. A pokud by "zvedli" tu památku, určitě by unesla "pěškobusy"= lávka pro pěší a cyklisty??
Jiří Libánský
28.8.2015 23:43
Jestli jsem paní Houdková přes veškerá matematická znaménka Váš příspěvek pochopil, navrhujete postavit vedle ještě jeden nový most. K tomu dodávám, že pro automobilový provoz už v Týně nový most vybudován byl. A co se týká nadzvednutí celého mostu, je to varianta, ke které bych se i já osobně přikláněl.
Jiří Libánský
28.8.2015 23:43
Jestli jsem paní Houdková přes veškerá matematická znaménka Váš příspěvek pochopil, navrhujete postavit vedle ještě jeden nový most. K tomu dodávám, že pro automobilový provoz už v Týně nový most vybudován byl. A co se týká nadzvednutí celého mostu, je to varianta, ke které bych se i já osobně přikláněl.
Květoslava HOUDKOVÁ
28.8.2015 04:43
Přemístěním kostela se už dříve také podařilo zachovat tuto památku. Aby mohly pod starým mostem proplout lodě, lze přeci nějak zvýšit nosné sloupy = most zvednout, restaurovat - zachovat tuto památku. Vždyť snad ještě všechny chytré hlavy nevymřely. A pro zátěže této doby vybudovat také most nový - jistě by se nad řeku vešly oba. Památky se neopravují včas = aby byly finanč. náklady nižší - vše se dlouho nechává téměř spadnout. Pak nastupuje častá výmluva: Na obnovu nejsou peníze !!
Jana Šenbergerová
27.8.2015 13:14
Nedělám si iluze o moudrých rozhodnutích, proto mostu přeji, ať je zachován bez těch nemoudrých.
Vladka Steinová
27.8.2015 11:52
Národní technická památka z r. 1892 v krásném městě by rozhodně měla bý pro budoucí generace zachována.Naši předci dobře věděli, co je správné, když zde v r. 1229 stával již most dřevěný.
Elena Valeriánová
27.8.2015 11:26
Tada nezbývá než doufat, že zdravý lidský rozum a cit zvítězí nad byznysem . Budu držet pěsti. Nikdy jsem v Týnu nebyla, snad se mi to někdy podaří a most tam bude.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA