Andulka
1. 9. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Novotná
3.9.2015 17:00
Přečetla jsem to jedním dechem.Smutné a nádherně sepsané.I tohle byl a možná i je život.Díky.
Hana Šorejsová
3.9.2015 14:21
Eleno, tento příběh mi připomíná příběh dvou děvčat v dětském domově, kde moje maminka před důchodem dělala ředitelku a děti nám vodila domů. Její pedagogické vzdělání, avšak špatný kádrový profil po roce 1968, ji dostaly právě do dětského domova. Ale byla tam velmi ráda a děti měla hodně ráda. Byla to zlatá žena. Tento příběh je velmi citlivě napsán. Díky !
VANDA Blaškovič
2.9.2015 08:04
Eleno, až nyní jsem se dostala k Tvé povídce. Bylo by škoda ji přehlédnout. Děvče, jsi spisovatelka. Píšeš srdcem a za to Ti díky!....:)))
Zdenka Jírová
2.9.2015 01:31
V mé rodině se stal opačný případ: jako nemanželské dítě služky si miminko vzala od obce moje babička a měla ji v 5 letech vrátit matce. Vesnické ženy si jako dočasné chůvy přivydělávaly, když kojily vlastní dítě , přibíraly si ke kojení i to cizí a dostávaly od obce pár zlatých. Když babička šla vrátit holčičku, zjistila, že její matka je na tom zle a živí se žebrotou. Babička se rozhodla hned - malou Růženku si nechají, i když měli vlastních 5 dětí. Tak jsem dostala svou jedinou "tetu", která nás děti, milovala, protože svoje neměla. Babička nikdy nedělala mezi dětmi rozdíl.
Hana Rypáčková
1.9.2015 21:50
Dětem , které si někdo osvojil z chudé rodiny se říkalo "Děti duše".Myslím, že se jim nezakazovalo navštěvovat a podporovat rodinu, ale odcizení jistě bylo.Nedovedu si představit postrádat dítě.V chatrči je někdy více štěstí než v domě boháčů.
Marie Foltýnová
1.9.2015 21:15
Elen,moc hezký příběh.Znám příběh dvou sester ,které byly odloženy matkou a umístěny do dětského domova.Moje kamarádka,která nemohla mít děti si s manželem zažádala o adopci.Měli na vybranou,jednu z těch sester.Manžel kamarádky ale prohlásil,že je nebudou oddělovat a vzali si do adopce obě sestry.Dnes jsou obě dospělé a mají své rodiny.Jedna je inženýrka.A ta druhá vyučená kuchařka.Kamarádka má dnes pět vnoučat a jsou jedna velká rodina.
Elena Valeriánová
1.9.2015 20:54
Zuzko, mám sestru, která je z dvojčat. Ano, příběh má reálný základ.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA