Kuk do OSN v New Yorku

Kuk do OSN v New Yorku

19. 9. 2015
cestování New York OSN
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
VANDA Blaškovič
Lidmilko, tys ale nepozorná čtenářka. OSN nemá vůbec honosnou budovu, naopak střízlivou a prostory jsou velice příjemné, mají lidské měřítko. Také nemá ráda povrchní obdivovatele, v tom se asi shodneme. Jinak obdivuji Tvůj všeobecný přehled, co se týká téměř všeho. Jsi výjimečná žena s lidským nadhledem. A nebuď zklamaná!
VANDA Blaškovič
Aleno, skutečně oceňuji, že jsi pochopila, že pro mne nebyl tento článek úplně snadný. Skloubit budovu a fungování OSN, migrantskou krizi, názory a pocity při pobytu v NYC tak, aby nepůsobily sentimentálně, podbízivě či snad provokativně, ale reálně ,se snahou upřímně řešit aktuální otázky, mne stálo dosti přemýšlení a korektur v článku. Je zajímavé, že bylo již 60 přečtení do vydání článku. Do teďka, po 18 hod od vydání je cca 400 přečtení. Značný zájem. Děkuji Aleno za komentář.
VANDA Blaškovič
Milá Vladko, milá jihočeská Hanko! Vaše komentáře mluví za Vás. Konstruktivní, věcné , krásné a přitom s přirozeným citem a šarmem podané. No prostě, jako jste Vy, děvčata. Děkuji Vám. Myslím, že naše setkání se pomaloučku blíží. Upřímně se na Vás těším. Ještě jednou děkuji i za všechny mírumilovné lidi.
Lidmila Nejedlá
Nejsem povrchní obdivovatel. Honosné budovy jsou jen projevem peněz a moci. /To už předvedla církev/- Zajímá mě vždy účel instituce, její práce a význam. Měla jsem možnost docela podrobně sledovat naši účast v OSN v době, kdy nás zastupoval Jan Kavan. Tehdy jsem si uvědomila, jak jsme nicotní a potřebujeme se včlenit do velkého společenství, jakým je Evropská unie. Diskuse o tom jsem hltala a představa byla nadějná. Dnes se cítím zklamaně nejen z práce a politiky OSN, ale z práce evropského parlamentu. Nepružnost, netečnost, nekázeň poslanců, bez nadšení...neschopnost kolektivního řešení. Obě organizace mají nesmírnou moc, ale zajímá je opravdu blaho lidstva???
Libuše Křapová
Vando, hezký článek. Do budovy OSN se asi nikdy nedostanu, výstava v Praze je pro mne taky trochu z ruky, takže díky za zprostředkování. Ale musím souhlasit i s Jarmilou J. a Hankou R. Jak to v Evropě dopadne? Rezoluce nepomohou, situace uprchlíků není růžová a žádné kvóty jim ji nevyřeší. Prchají do Evropy s touhou po lepším životě a s nereálnými představami. Neznají evropskou kulturu, evropské zákony a pravidla. Jen minimum z nich má vzdělání a kvalifikaci. Nechápou, a ani nemůžou chápat, že Evropa se na svůj stupeň životního standardu dostala po staletích vývoje. Vždyť Česko spalo jen čtyřicet let a po čtvrtstoletí západní Evropu standardem ještě stále nedostihlo. Proč sem prchají mladí muži? Nenajde se mezi nimi opravdu ani jeden vůdce, kterému by na vlastní zemi nezáleželo? Bojím se válek, terorizmu. Ale myslím, že tenhle konflikt se asi od kulatého stolu nevyřeší. Bude se toho muset někdo ujmout a obětovat se, utvořit z těch mladých armádu a bojovat. A ženám, dětem a boje neschopným dát azyl do té doby, než se situace uklidní a pak je vrátit zpět.
Květoslava HOUDKOVÁ
Milá Vando - je to pro nás - obyčejné, už téměř smrtelníky -ohromné americké monstrum = "silný kafe" - a já žádný kafe nerada. Dík-nic nekritizuji - ať čtou ti, co je to zajímá.
Hana Šorejsová
Paní Blaškovič, nepište zde o ušlechtilosti a jemnosti, denně napadáte lidi, v různých rubrikách. Ta ukolébavka je krásná a většinou ji zpívá Karel Gott o vánocích. K tomuto článku nepatří. Vyjádřila jsem svůj názor.
Jarmila Komberec Jakubcová
Milá Vando, tvůj článek o OSN patří mezi nejlepší co jsem tady na portálu četla.Přiznám e, že jsem si ho přečetla několikrát a znovu si připomněla svou první návštěvu USA v r.1992, kdy jsem na poznávacím zájezdu NY také navštívila mimo jiné i sídlo OSN.Tvoje poslední dva odstavce článku plně vystihují podstatu činnosti OSN.V současné době totiž mám pocit, že tato instituce je příliš byrokratická a neřeší problémy světa (např. migrace) ale jen vydává rezoluce, které se stejně nenaplňují. Jinak máš perfektní postřeh pro detaily - viz paní s konvičkou. Děkuji Vando, jsi fakt dobrá a piš dál.
VANDA Blaškovič
Zde nejde nereagovat. Vážená paní H.Š. Dívala jste se vůbec na závěrečné video s písní Karla Gotta? Žasnu nad vaší bezohledností a nestoudností .Vy jste nepochopila, že je to vyznání úcty těm tří tisícům nevině zavražděným z 11.9.2001? . Je všeobecně známo, že to, co vysíláte do éteru ostatním kolem sebe, se vám vrátí s údernou silou zpět. Každý je svého štěstí strůjcem. Je mi líto, že se projevujete jako člověk, který opovrhuje ušlechtilostí, jemností, taktem. Stydím se za vás.
Alena Várošová
Vando,já žasnu s jakou elegancí jsi se zhostila napsat tento velmi těžký a obtížný článek a shrnout tam vlastní poučné zážitky z měsíčního pobytu.To jsem čekala,že tímto článkem nebudou všichni nadšeni a bude i negativní odezva. Ale s tím se musí počítat,víc lidí,víc názorů.Líbí se mi,že píšeš své zážitky,své pocitxy i znalosti s kterými jsi tam jela a viděla jsi vše naživo,což se mnoha lidem za celý život nepodaří. Též vše dokumentují Tvé názorné a krásné fotografie..Líbí se mi,že o čem píšeš ,kde jsi byla, tak to dokumentuješ aspoň jednou svou fotografií.Na té fotografii s vlajkou OSN jsi nádherná a moc Ti to tam sluší. Hanka má dobrý a pravdivý příspěvek.Jak to dopadne v Europě?Kolik obyčejných lidí musí držet hubu a krok?Vyskakováním nic nezmění.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%