V Česku se šíří ilegální
obchody se štěňaty

V Česku se šíří ilegální
obchody se štěňaty

4. 10. 2015

Před kupováním štěňat, která se do Německa ilegálně dovážejí mimo jiné i z Česka a ze Slovenska, varoval Německý svaz ochránců zvířat. Tato štěňata jsou často příliš brzy odebíraná od fen, většinou nejsou očkovaná, bývají oslabená dlouhou cestou a mívají falešné dokumenty, upozornil předseda svazu Thomas Schröder. 

V Německu podle něj psí mláďata nabízejí bezohlední obchodníci na internetu nebo prostřednictvím inzerátů v novinách. „Když jsou vychvalována sladká štěňátka všech ras, je třeba mít se na pozoru,“ zdůraznil Schröder v souvislosti s Mezinárodním dnem zvířat, který letos připadá právě na dnešek. 

Německá policie a celníci především v pohraničních oblastech opakovaně objevují nákladní auta plná štěňat. Žádné údaje o počtech takto zajištěných zvířat nejsou. „Ale jen v minulém roce bylo do zvířecích útulků – zejména v Bavorsku a v Sasku – přijato 650 štěňat, na něž policisté narazili při namátkových kontrolách,“ uvedl Schröder. 

Zvířata podle něj pocházejí hlavně z východní Evropy, například z Česka, Slovenska a Maďarska. „Tam se feny chovají ve skutečných zvířecích továrnách a jsou zneužívány jako rodící stroje,“ dodal šéf organizace německých ochránců zvířat. 

Mezinárodní den zvířat připadá na 4. října, protože toho dne roku 1226 zemřel mnich František z Assisi, který byl zakladatel žebravého řádu františkánů a který pečoval o opuštěná, nemocná a týraná zvířata. 

domácí mazlíčci pes podvodníci podvody
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Sama mám chovnou stanici, a nejraději svá štěňátka prodám lidem, kteří moji chovnou stanici navštíví a zajímají se o to, co je čeká až si štěnátko odeberou. A nedám štěně dříve než v 8 týdnech, raději později.
Hana Rypáčková
Úplně jsem zapomněla na Vendy svátek.Tak všem zvířátkům přátel na webu přeji šťastné dny.Vlastně všem zvířatům.I lidem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%