Pohádka pro seniory
14. 10. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladka Steinová
15.10.2015 15:46
Pěkný článek. Sigmund Freud, autor knihy Výklad snů z r. 1900 řekl, že "Sen odměňuje snícího a střeží jeho spánek".Pan Freud by nám jistě vysvětlil tuto zajimavou psychoanalytickou oblast. Žijí jeho pravnuci, tak kdo ví?
Soňa Prachfeldová
14.10.2015 21:28
Sny asi odráží naše tužby amožná i varují. Mě se občas zdají docela živé sny a dokonce se mi zdá, že se ocnu na zanedbaném wc. A to prý znamené, že vás někdo pomlouvá a zbytečně se stará. Není to hezké? Dokud se mluví, tak se žije :-)
Jiří Libánský
14.10.2015 21:22
Já většinou ráno netuším, co se mi v noci zdálo. Když si náhodou vzpomenu na nějaké útržky, jsou to divoké nesmysly. Tak tedy se na prožitky ve snu spoléhat nemohu. Musím bdělý. :-)
Jana Šenbergerová
14.10.2015 15:01
Jsem si jista, že i penzista jednou dosní svůj sen do šťastného konce. Hodně dlouho se mi zdával sen, ve kterém jsem se vždy snažila někomu uletět, ale vznesla jsem se jen do takové výšky, že na mě dosáhli. A pak jsem se jednou vznesla do závratné výšky a už nikdy jsem nemusela před nikým a ničím uletět, ale také jsem se už nikdy tak krásně neproletěla. To jsem se nechala trochu unést vzpomínkou na své sny, ale to nic nemění na tom, že jste to napsala moc hezky, Hanko.
Hana Šimková
14.10.2015 14:32
Milá Jarmilko, děkuji za Vaší přízeň a určitě bych Vás také ráda poznala.Dívala jsem se na Vaše články a viděla že hodně cestujete. Také bych ráda cestovala, ale to mně už opravdu nehrozí.Moje články jsou daleko přízemnější.
Hana Rypáčková
14.10.2015 13:31
Ale Hani, jeden sen se mu splnil- vyhráli jsme s Holandskem-to se mu nezdálo.
Taky se mi v noci zdálo, jak se potuluji podzimním lesem. A věřila jsem tomu, něž se mi při vstávání nepodlomila noha .
Květoslava HOUDKOVÁ
14.10.2015 12:04
Důchody, i s tím "závratným tempem" valorizací + problémy zdraví dopřejí většině jen ty zlomyslné sny a jet do p..... .
Zuzana Pivcová
14.10.2015 11:46
Já bych si přála dlouhotrvající sen, že se fyzicky i psychicky cítím moc dobře. :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
14.10.2015 11:26
Paní Hano, píšete velmi pěkné články, přečetla jsem si je na vašem profilu a máte můj hluboký obdiv.Osobně bych vás ráda poznala.Váš poslední článek nemusí být jen snem seniora.Mnoho jich znám že žijí velmi pěkně, užívají si cestování, pohody a jsou smířeni se svým věkem.Na svých cestách potkávám právě tyto seniory a tvoří převážnou část zájezdů.Myslím,že na stáří se člověk musí připravovat od mládí - zní to jako fráze, ale je to skutečnost.Bohužel z malého důchodu asi nelze podnikat nic závratného.To plně chápu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA