Výroba červeného
vína po domácku
24. 10. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
VANDA Blaškovič
26.10.2015 07:45
Ahoj, děvčata! Tak doufám, že společně ochutnáme vínečko, tedy pokud něco zbyde...:))...jinak rozšíříme vinice..:)) Všem milovnicím dobého vína děkuji za ohlasy. Je to paráda! Chutná...:)
Jitka Chodorová
25.10.2015 12:02
Vando děkuji za příblížení výroby vína, můj vztah k vínku znáš, ale před rokem a něco, jsem přešla z červeného na bílé, zřejmě tomu byla na vině viróza, kterou jsem prodělala. Taky zajímavé, ale tvoje povídání je jistě zajímavější, budu se těšit na další, díky.
Květoslava HOUDKOVÁ
25.10.2015 09:10
"Výroba domácího vína" nehrozí mně , ani rodinám dětí. "Úrodičku" stačíme kolektivně sezobat, ale snacha má vhodnou práci - v rodinném domku soukr. prodejnu "VINOTEKA" - www.vinotekakostelec.cz Já si u ní kupuji bílou-sladkou Pálavu, přidávám do dovážené sem vody Káranky. Vystačí k pití po delší dobu, nehrozí taková žízeň ( např. po limonádách) a určitě zdravější.
Soňa Prachfeldová
25.10.2015 08:31
Vando, bezva popsané, nafocené, ale hlavně procítěné.No nám, se také urodily kuličky a bylo jich dost, ještě je i pro ptáčky. Výrobu nechám odborníkům, je to krásná práce a dobrý výsledek úžasný. Super !
Vladka Steinová
24.10.2015 20:54
Dobrý večer, VANDA opět ukázala nejen své skvělé literární umění, ale rovněž nás zasvětila do tajů výroby vína ve Vrbasce na Hvaru, a to od primárních začátků až po konečný efekt. Kdo z nás toto zažije?Poutavý článek je ještě navíc zakončen ukázkou z balady o Karlu i.V a dokresen pěknými fotkami.Díky ,Vando, za popis, za poučení a i za vytvoření nálady nápoje, ve kterém je nejen síla, láska, ale i VERITAS-pravda.
Alena Vávrová
24.10.2015 19:32
Hezké, Vando, díky. Připomnělo mi to mnoho roků, kdy jsme pravidelně jezdili dobrovolně a moc rádi pomáhat při vinobraní přátelům na Jižní Moravu. Nachodili jsme při tom po vinohradech hodně podzimních kilometrů, ti naši vinaři nebyli žádní troškaři. Velice nás vše kolem vína zajímalo a chodili jsme i míchat. Já spíš jako vděčný divák, ale můj muž na to měl postavu i fortel. Také jsme vyslechli několik příběhů, jak šel vinař sám do sklípku, kde mu bouřlivě kvasilo víno a už se živý nevrátil...právě díky vysoké koncentraci CO2. Ale jinak to byly krásné časy.
Jarmila Komberec Jakubcová
24.10.2015 18:39
Milá Vando napsala jsi zajímavé vyprávění, víno mám ráda a často jezdím do vinných sklepů na Moravě.Tvoje červené víno určitě ochutnám příští rok na Hvaru.Také na sv.Martina pijete mladé víno?A co je to za mladé děvče s košíkem hroznů?
Hana Rypáčková
24.10.2015 17:05
Jdu na sraz třídy a dám si červené/Modrého Portugala/, jak jsi mi udělala Vando chutě. /Na procházce byl svařáček, aniž bych to tušila/.
Jana Šenbergerová
24.10.2015 15:59
Je zajímavé "být při tom", i když jen zprostředkovaně na dálku. Pokud nám chutná, na barvě nezáleží. Já přesto dávám přednost čerstvým hroznům před těmi kapalnými, a tam mi na barvě nezáleží už vůbec. Nezpůsobují opilost, ale pokud jich sním víc, než snesu, mívám dost nepříjemný "cukrový šok". Naštěstí netrvá dlouho. Tak ať vám letošní víno chutná!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA