Foto

Luděk Munzar bude
recitovat verše Seiferta

23. 10. 2015

S verši Jaroslava Seiferta se na jeviště pražské Violy po delší době vrátí Luděk Munzar. Tento pátek bude účinkovat v premiéře pořadu s výběrem z jeho veršů ze sbírky Koncert na ostrově. Dále vystoupí hráčka na violu Jitka Hosprová a klavírista Emil Viklický.

Dvaaosmdesátiletý herec a někdejší člen činohry Národního divadla uvede Seiferta ve Viole po Františku Hrubínovi - s jeho Romancí pro křídlovku zde účinkoval poprvé v roce 1975. Ke 100. výročí básníkova narození se k ní v roce 2010 vrátil v úspěšném představení Obleču Tě do hvězd.

"Když jsem si v 60. letech minulého století přečetl poprvé Seifertův Koncert na ostrově, zajíkl jsem se nad jeho krásou. O padesát let později mě zamrazilo nad jeho hlubokou pravdivostí - už mu rozumím," komentoval nový pořad Munzar. V posledních letech účinkoval v několika televizních projektech a po boku básníka Františka Novotného moderuje pořad Okouzlení slovem v Českém rozhlase.

Nejbližší reprízy představení Koncert na ostrově se uskuteční 7. a 24. listopadu.

básníci herecké legendy naše tipy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Děkuji za informace o reprízování představení.
Hana Šorejsová
Pan Luděk Munzar má velké charisma, recitovat pana Jaroslava Seiferta bude jistě skvostný umělecký zážitek.
Vladka Steinová
Pan Munzar je vynikajicí herec .Překonal těžkou nemoc , o to více cením jeho chuť a sílu do recitace. Nedělní odpolední pořady Okouzlení na ČR 2 si nikdy nenechámn ujít. Vzácně se s p.Novotným doplňují.
Dagmar Bartušková
Ano, Zuzko, jsem s Tebou za jedno.
Zuzana Pivcová
To bude určitě krásné, pana Munzara mám ráda a básníka Jaroslava Seiferta také. Vzácná symbióza.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%