Šípkový likér
28. 10. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
František Komín
23.10.2016 17:33
To bych mohl také zkusit. Zatím jsem zkoušel jen šípkové víno a není špatné.
K tomu přejití mrazem mám připomínku. Patrně to bude mít vliv na chuť, protože mráz poškodí buňky a to může mít za následek důkladnější vylouhování látek, které šípky obsahují (to je moje teorie). Ovšem pokud jde o obsah vytamínů, tak ten je nejvyšší v září, když už jsou sytě červené a pak zase pomalu klesá (to už není moje teorie, ale informace od odborníků). Když se to dá dohromady, tak nejlepší by bylo natrhat je v září a dát je přes noc do mrazícího boxu v ledničce.
Alena Vávrová
29.10.2015 14:17
Šípky mohou, nebo dokonce mají, být přešlé prvním mrazíkem. Aspoň tak je psáno v receptech na netu. Vloni - nevím, zda jsem je trhala již jednou přemrzlé, letos ano.
Soňa Prachfeldová
29.10.2015 14:14
Tak to se jdu podívat na šípky, Vypadá to dobře a není to složité. Zkusím.
Alena Tollarová
29.10.2015 13:14
Alenko, to vypadá fakt dobře. Že bych se rozběhla na šípky? Než zmrznou. A moc pěkně jsi to nafotila.
Hana Rypáčková
28.10.2015 12:04
Mám ráda čaj z celých šípků-připomíná mi to dětství, v zimě byl na kamnech stále k potřebě.
Jarmila Komberec Jakubcová
28.10.2015 08:33
Šípkové víno a likér dělala moje maminka.Doma jsme měly pořád čaj z šípků.Nerada jsem ho ale trhala pro jeho trny.Letos jsou šípky malinké, protože bylo velké sucho.Natrhala jsem si jich pár na čaj.
Zuzana Pivcová
28.10.2015 07:48
Vyrobit bych to sice neuměla, ale šípky jsou mi sympatické už od dětství v podobě šípkového čaje, a jak je dobrá marmeláda! Stopečkou likéru denně bych rozhodně nepohrdla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA