Lavina v mysli
spustila se prudce,
vzbouřila smysly,
zavalila srdce,
bělostná síla
do oblak mě zvala,
zrozená víra
do snů promlouvala.
V úskalí citu
vědomí se brání
a za úsvitu
není odvolání,
zmatenou něhu
do dlaní ti dávám,
pod tíhou sněhu
lásku vyhrabávám.
![Lavina](/images/avalanche-552114_640_201511060724138.jpg)
Lavina
6. 11. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Libánský
7.11.2015 01:21
Hodně dobrá báseň. Ta se povedla. Pořádně úderná a brilantní veršování.
Hana Šimková
6.11.2015 12:56
Zuzanko došla mi slova , kterými bych mohla tvoji báseň pochválit.Nikdy jsem neměla ráda básnické sbírky ,ale tvá sbírka básní(pokud ji vydáš, jak tě všichni nutí), by byla u mně na čelním místě knihovny.
Marie Magdalena Klosová
6.11.2015 12:45
Čtu a vzpomínám na tu "lavinu".Byla překrásná a naštěstí mě neudusila svou tíhou.A láska zůstala.Díky mm
Alena Várošová
6.11.2015 11:11
Překrásná poezie Zuzko,ráda čtu ze zatajeným dechem Vaše básně,jsou psány od srdíčka a vkládáte do nich i samu sebe..
Alena Tollarová
6.11.2015 09:43
Proč já neumím najít tak pěkná slova do komentáře?! Jako třeba hned první Jana. Tak si jen zasněně vybavím tu lavinu, která ve mně ještě doznívá ... :)))
Hana Rypáčková
6.11.2015 09:02
Láska vítězí nad rozumem.Laviny jsou taky užitečné.Uklidí .Zůstane jen to pod povrchem.
Jarmila Komberec Jakubcová
6.11.2015 08:27
Velmi krásné a jako jindy Vaše básně si ukládám v počítači, abych se k nim mohla znovu vracet.
Dagmar Bartušková
6.11.2015 08:12
Zuzko, krásné. Ráno jsem byla též zasažena jakousi lavinou. Nemohla jsem se vyhrabat z pelíšku. :)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 6. týden
Tento týden bude vědomostní kvíz na téma "Názvy států". Tak schválně, jak na tom jste v zeměpise?
AKTUÁLNÍ ANKETA