Klementinum - komentovaná prohlídka
14. 11. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Mesarčová
29.4.2016 19:57
ano, ano,..znám tento komplex a mé přátele vždy ráda do těchto prostor vezmu, nezapomínaje na Zrcadlovou kapli, kam samozřejmě chodím na koncerty.
Dana Kolářová
15.11.2015 19:44
Vyhlášení Knihovny roku je součástí Týdne knihoven, vždy začátkem října.
Dana Kolářová
15.11.2015 18:33
V Zrcadlové kapli Klementina probíhá také každoročně slavnostní vyhodnocení Knihovny roku. Líbí se mi vyprávění vlastních zážitků.
Hana Šorejsová
15.11.2015 17:33
Paní Jiřino , o Klementinu jsem chtěla psát v mých článcích o Praze, ale nevadí, popsala jste to hezky. Klementinum je druhý největší historický celek v Praze po Hradu. Já mám nejraději Zrcadlovou kapli, kam chodíváme často na koncerty. Děkuji .
Zdenka Jírová
15.11.2015 01:14
V Klementinu jsem byla před 40 lety a teď mne mrzí, že jsem si nezopakovala včas, teď už bych na ty schody nemohla. Pamatuji si ale krásné obrazy, obrovský globus a množství knih. Prahou jsem se také procházívala velmi ráda. ale nyní, když se tam dostanu, tak ji skoro nepoznávám. Sice velmi zkrásněla, ale když jsem byla na Václavském náměstí, tak nebýt toho koně, tak jsem to ani nepoznala díky množství cizojazyčných reklam a nápisů na budovách. Raději jsem se šla projít starou Prahou, tam se mi líbily malé krámečky v křivolakých uličkách, ty zase byly před revolucí zavřené a uličky bývaly pusté. Každý si v té naší" zlaté Praze" najde něco zajímavého.
Zuzana Pivcová
14.11.2015 20:07
V Klementinu jsem byla jednou v rámci Muzejní noci, zatímco se spousty lidí tísnily v sousedství u tehdy nově otevřeného Muzea Karlova mostu. A pak jsme tam byli na exkurzi od archivu.
Eva Mužíková
14.11.2015 17:46
Paní Jiřino, v jednom jsme si velice podobné - máme rády lidské hemžení. Váš příspěvek jsem prožívala velice intenzivně v části, kdy jste popisovala své balancování na ochozu. Tak to by pro mne také nebylo, nemám ráda pohled z výšek. Hezké přiblížení Vaší cestičky za poznáním.
Eva Balúchová
14.11.2015 15:44
Fotka sice jenom jedna,ale nádherná,čistá.Letos jsem se do Klementina chystala,nevyšlo to.Po přečtení vašeho článku jsem se rozhodla,že při další návštěvě Prahy Klementinum určitě navštívím.Díky za vyprávění.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA