Čest kronikáře
23. 11. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
František MENDLÍK
2.12.2015 22:00
Pořád si myslím, že zařazení všech žánrů do jednoho pytle je chyba. Podle mne by měla být poezie jako dříve a rubrika Můj příběh také. Napsal jsem humoristickou povídku o tom jak byl kronikář ztrestán kvůli kronikářské cti a nikoliv zprávu o činnosti kronikářů. A také se navrší tolik příspěvků, že se povídka či poezie prostě ztratí.
Jarmila Komberec Jakubcová
30.11.2015 19:27
Plzeňský krajský úřad vyhlásil soutěž o nejlepšího kronikáře kraje. Včera byl hejtmanem oceněn. V Plzni jme si vždy kronikářů vážily a já jako starostka jedné městské části, jsem dbala aby byla řádně finančně hodnocena. Kroniky mají velkou vypovídající hodnotu pro příští generaci.
František MENDLÍK
24.11.2015 16:46
Kupodivu jsem očekával spíš reakci na pravdomluvnost kronikáře a možnost psát po svém, jakmile chybí kontrola. Kronikáři v dnešní době zmizeli, protože do toho může kdekdo kecat a dokonce podat na kronikáře trestní oznámení. Pravda se nenosila nikdy a v dnešní době zjišťujeme že nejhloupější heslo je Pravda vítězí!
Jiřina Benešová
24.11.2015 15:38
Já jsem se setkala s Rychlými šípy u bratrance, byly to omšelé sešity. Musím se přiznat, že mne nijak nechytily. Já jsem četla u babičky, přímo jsem hltala už v deseti letech Červenou knihovnu. Tenkrát jsem toho přečetla asi tolik, že od té doby různé Harlekýny a pod. nečtu. Před kronikářem smekám. Já taky píšu kroniku rodiny a obce. Jenom ale pro rodinu a nejbližší známé. Nesnesla bych kdyby mě to musela schvalovat nějaká komuse.
Hana Rypáčková
24.11.2015 13:04
Já se taky hlásím k Foglarovkám...Měla jsem je od strýce. Milan měl vlastní, i děti je četly . A musím napsat, že vnuk četl do školy knihu o konci války a našla jsem tam zmínku o Loučimi a z kroniky poskytl Zdeněk Huspek. Asi bude kronikář?
Soňa Prachfeldová
24.11.2015 08:56
Bezva, tisíc obrtlíků tehdy byly peníze, dnes nic moc , spolek by měl s bídou na jednu útratu . Všechna čest vašemu kronikáři.
Hana Šorejsová
24.11.2015 07:31
Františku díky, hned jsem poznala, že to píšete Vy. Foglarovky jsem četla také.
Lidmila Nejedlá
24.11.2015 00:22
Františku, jsem sice holka, ale dílo J. Foglara znám. Měl v Poděbradech přítele Waldemara a ten s mým manželem jeho dílo /v sešitech/ rozmnožoval. Mně se nejvíce líbila: Chata v jezerní dolině.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA