Čest kronikáře

Čest kronikáře

23. 11. 2015
Můj příběh
Hodnocení:
(3.7 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František MENDLÍK
Pořád si myslím, že zařazení všech žánrů do jednoho pytle je chyba. Podle mne by měla být poezie jako dříve a rubrika Můj příběh také. Napsal jsem humoristickou povídku o tom jak byl kronikář ztrestán kvůli kronikářské cti a nikoliv zprávu o činnosti kronikářů. A také se navrší tolik příspěvků, že se povídka či poezie prostě ztratí.
Jarmila Komberec Jakubcová
Plzeňský krajský úřad vyhlásil soutěž o nejlepšího kronikáře kraje. Včera byl hejtmanem oceněn. V Plzni jme si vždy kronikářů vážily a já jako starostka jedné městské části, jsem dbala aby byla řádně finančně hodnocena. Kroniky mají velkou vypovídající hodnotu pro příští generaci.
František MENDLÍK
Kupodivu jsem očekával spíš reakci na pravdomluvnost kronikáře a možnost psát po svém, jakmile chybí kontrola. Kronikáři v dnešní době zmizeli, protože do toho může kdekdo kecat a dokonce podat na kronikáře trestní oznámení. Pravda se nenosila nikdy a v dnešní době zjišťujeme že nejhloupější heslo je Pravda vítězí!
Jiřina Benešová
Já jsem se setkala s Rychlými šípy u bratrance, byly to omšelé sešity. Musím se přiznat, že mne nijak nechytily. Já jsem četla u babičky, přímo jsem hltala už v deseti letech Červenou knihovnu. Tenkrát jsem toho přečetla asi tolik, že od té doby různé Harlekýny a pod. nečtu. Před kronikářem smekám. Já taky píšu kroniku rodiny a obce. Jenom ale pro rodinu a nejbližší známé. Nesnesla bych kdyby mě to musela schvalovat nějaká komuse.
Hana Rypáčková
Já se taky hlásím k Foglarovkám...Měla jsem je od strýce. Milan měl vlastní, i děti je četly . A musím napsat, že vnuk četl do školy knihu o konci války a našla jsem tam zmínku o Loučimi a z kroniky poskytl Zdeněk Huspek. Asi bude kronikář?
Soňa Prachfeldová
Bezva, tisíc obrtlíků tehdy byly peníze, dnes nic moc , spolek by měl s bídou na jednu útratu . Všechna čest vašemu kronikáři.
Hana Šorejsová
Františku díky, hned jsem poznala, že to píšete Vy. Foglarovky jsem četla také.
Lidmila Nejedlá
Františku, jsem sice holka, ale dílo J. Foglara znám. Měl v Poděbradech přítele Waldemara a ten s mým manželem jeho dílo /v sešitech/ rozmnožoval. Mně se nejvíce líbila: Chata v jezerní dolině.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%