Když mi bude šedesát čtyři: píseň When I´m sixty four
30. 11. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Miroslav Štorch
11.12.2015 12:11
Asi angličtináři měli školení jak přiblížit angličtinu studentům paní Přibová 8-) Naše angličtinářka s námi překládala známou písničku Beatles " Hey Jude", kde mimo jiné kritizovala jejich špatnou výslovnost - např. u slovíčka "better" - ale je to jejich nedbalá liverpoolská výslovnost :-) https://www.youtube.com/watch?v=DCazMqCJVMc
Michaela Přibová
2.12.2015 19:27
Pane Štorchu, děkuji za milý článek. Připomněl mi hodinu angličtiny, když nám lektorka přinesla tento text písně. Will you still send me a Valentine? Bylo mi 18 let a svátek Valentina jsme nikdo neslavil. Celou píseň jsme si přeložili a dodnes ji umím. Děkuji.
Blanka Hlobilová
1.12.2015 10:01
Zrovna včera, při výpadku UPC jsem oprášila svá CD a celé pozdní odpoledne a večer jsem si je pouštěla. Začala jsem hity 60. let, potom to byl můj oblíbený Vivaldi, dále české koledy a na závěr jsem oprášila CD Beatles. Sousedi si asi mysleli, že jsem se zbláznila. Vánoční atmosféra na mě koukala z každého rohu. Bylo to príma.
Hana Rypáčková
1.12.2015 08:46
Já fanynka veliká i Milan , který sháněl desky...Stále mám knihy a časopisy ,skladby. V Anglii po stopách Beatles...Kde jsou ty časy. Ráda si ještě poslechnu. Tuhle zrovna nemusím...Asi to tehdy byl moc vzdálený čas..
Zdenka Jírová
30.11.2015 23:21
S Beatles jsem se seznámila ve svých 16 letech, kdy jsem začala chodit s mým budoucím manželem, Měl babičku v Západním Německu a ta mu posílala deky s tehdejšími hudebními hvězdami, mimo jiné i s Brouky. Poslouchali jsme spolu Radio Luxemburg. Mám krásné vzpomínky na tu dobu a jsem ráda, že "zlatá šedesáta" jsem si mohla prožít při jejich vzniku.
Jana Šenbergerová
30.11.2015 22:19
Jediná skupina, o které něco vím, a dokonce znám i jména jejích členů.
Pěkná vzpomínka i písnička. Také jsem kdysi nečekala, že se tak rychle přehoupnu přes těch tehdy vzdálených čtyřiašedesát. :-)
Libor Farský
30.11.2015 22:09
To je zajímavé, kolik nás bylo broučích fanoušků a fanynek. Díky za milou vzpomínku.
Hana Šorejsová
30.11.2015 22:04
Míro, moc hezky napsané, nyní jsem dočetla a udělalo mi to velkou radost. Děkuji, Beatles byli taktéž mí "Brouci", na kterých jsem vyrostla a dodnes si je pouštíme k poslechu i s vnoučaty.
Miroslav Štorch
30.11.2015 20:21
Díky za komentáře i přání k narozeninám, ale ty jsem měl už v září. :-) Šlo mi jen o to číslo v textu písničky, která je opravdu jen jako jednoduchý popěvek bez velkých melodických nápadů. Ale ten text je docela výstižný.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA