Peču, pečeš, pečeme
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Peču, pečeš, pečeme

12. 12. 2015
gastronomie pečivo Vánoce
Hodnocení:
(4 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Libuško, pečení je vždy sázka do loterie. Vyplatí se v obchodě si trochu počíst obaly. Tak brýle sebou.
Alena Vávrová
Něco na tom je, že není mouka jako mouka a už vůbec není jaká bývala. Totéž platí o máslu. K tomu lepku - kamarádka mi vyprávěla, co se natrápila s pečením trošky cukroví pro vnuka, co má bezlepkovou dietu. Vůbec to nedrželo pohromadě.
Libuše Křapová
Helenko, no právě, barevně odlišené to bylo, nevím, kam jsem v tom krámě dala oči:-) Paní Jarmilo, kdysi dávno, když jsem s pečením začínala, se mi několikrát stalo, že se vykrajované cukroví v troubě pohnulo. Nevěděla jsem proč, až jsme na to téma dali řeč v práci. A ty starší a zkušenější mne právě poučily o tom lepku. Že ho není ve všech moukách stejně. Takže si mouky vybírám a opravdu od té doby mi cukroví drží tvar. Třeba se tu mezi námi najde někdo, kdo tomu rozumí více a vysvětlí nám to podrobněji :-)
Helenka Vambleki
Byla doba, kdy obaly mouky byly jednozně rozlišené - hrubá červená, polo modrá, hladká zelená.......jenže to už dne tak pravda není a pak zvyklý člověk nečíst název kouká, proč těsto není jako vždycky. Přesto přeji, ať se na druhý pokus povede cukroví...a na první pokus celý příští rok!
Jarmila Komberec Jakubcová
Paní Libuško, velmi zajímavý článek protože já jsem si vždy myslela, že mouka je jen jedné kvality. Nepoznám kolik má lepku. Je to tím, že nepeču a hladkou mouku používám jen na obalování či na palačinky.Tak máte od mně za hezký vánoční článek 5 hv.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%