Perníčky, které se mohou hned jíst

Perníčky, které se mohou hned jíst

18. 12. 2015

Tyto perníčky mají výhodu, že se mohou hned jíst. Odpadá doba čekání na změknutí. Navíc jsou jednoduché na přípravu. A také dobré. Zkuste, milí íčkaři!

Do mísy dáme 56dkg hladké mouky, 28dkg cukru, 4 lžíce rozpuštěného medu, 4 vejce, 2 kávové lžičky sody, tlučený fenikl, anýz, hřebíček a citrónovou kůru. (l,5 lžičky perníkového koření).

Vše vypracujeme v těsto. Těsto necháme aspoň přes noc odpočinout. Pak rozválíme těsto na placku 1cm silnou a vykrajujeme kolečka, hvězdičky atd., které pomažeme vajíčkem a do středu dáme půl mandle. Pak dáme vykrojené tvary na vymazaný plech a v dosti teplé troubě upečeme. Při pečení napřed upéci pár kousků na zkoušku  - kvůli velikosti  - hodně vyskočí.

 

recepty
Hodnocení:
(3.3 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Bartušková
No, ke kávičce mohou být fajn. Rozpuštěný med je snad med tekutý, ne?
ivana kosťunová
Tak to jsem potřebovala, hned zkusím. Co je to rozpuštěný med ? V čem se rozpouští ?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.