Ilustrační foto: pixabay.com
Apoštolové
4. 1. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladka Steinová
5.1.2016 14:30
Paní Michaelo, moc děkuji, mě to zajímalo čistě z profesních důvodů, při studiu na Filoz.fakultě jsem vedle jazyků studovala i historii a tato oblast byla částečně moje seminární práce. Bibli jsem měla také na mysli.Moc děkuji a nechť se Vám daří i nadále. Vla.
Michaela Přibová
5.1.2016 14:25
Dobrý den děvčata, děkuji za komentáře. Hanko, jen v procházkách pokračuj, já si dovolím zase něco dodat. Taky mi to moc baví a mám pocit, že se s tebou procházím a že si povídáme :-). Paní Vlaďko, čerpala jsem napřed z bible, neboť v průvodcích je mylně uveden Barnabáš, který apoštolem nebyl. Dále z poznámek pro průvodce Pražské informační služby a pak z knihy Jana Chlumského - Vzory křesťanského života a občas zabrousím do knihy Věry Remešové - Ikonografie a atributy svatých. Z Wikipedie nečerpám, neboť na fakultě nám nedovolili z ní čerpat z důvodu nepřesných údajů. Musela být každá seminární práce doložena bibliografií a to mi zůstalo :-).
Vladka Steinová
5.1.2016 13:55
Dobrý den, p.Přibová, chci se Vás zeptat, z jakých pramenů jste čerpala popis a význam Apoštolů, zda z Wikipedie, nebo z některých historických knih? Nebo ještě z jiných zdrojů? Touto tematikou se celoživotně zabývali spisovatelé-historici Marušák, Čarek a Rosický ve svých obsáhlých historických dílech.Děkuji VNovakova.
Eva Balúchová
5.1.2016 13:40
Zajímavé čtení,ale přiznám se,že při některém popisování ukončení životů apoštolů jsem měla husí kůži.
Hana Rypáčková
5.1.2016 09:23
Mám novou tiskárnu, hurá, hned si to vytisknu.../Do videí jsem dala loňskou předsilvestrovskou s orlojem.../Sem jen odkaz.
https://youtu.be/RYL2h2NZObw
Jarmila Komberec Jakubcová
5.1.2016 08:19
Velmi zajímavé informace - až pojedu do Prahy vezmu si text sebou a prohlédnu si znovu celý průvod apoštolů.Tentokrát už budu vědět kdo je kdo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA