Kam za sportem v roce 2016
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Kam za sportem v roce 2016

5. 1. 2016

Vstoupili jsme do nového roku a už se těšíme, jaká překvapení nás čekají na poli sportu. Fanoušci se mohou těšit, protože sportovní nadílka pro rok 2016 je opravdu bohatá.

Už nyní v lednu začínají klasické zimní sporty - Turné čtyř můstků  v Ga-Pa, do druhého závodu Turné čtyř můstků se probojovali Roman Koudelka, Jan Matura, Jakub Janda a Lukáš Hlava. Pak jsou na pořadu ve stejných termínech severské kombinace, sjezdové lyžování, ale i biatlon a běh na lyžích - Tour de ski. Vždy je to prima podívaná. Pokud už aktivně nelyžujeme. A těšme si i na 49. ročník Jizerské  padesátky 8. - 10. ledna.

Ve stejných termínech na druhé straně zeměkoule u protinožců v Austrálii začal pohodový tenisový  turnaj Hopman Cup v Perthu 3. - 9. ledna, o kterém jsem již psala, a hned po něm se budeme těšit na první grandslamový tenisový turnaj v Melbourne Australian Open 18. ledna - 31. ledna.

Letos bude hojnost fotbalových zápasů - Mistrovství Evropy ve fotbalu v roce 2016 ve Francii, 10. června - 10. července 2016. Český reprezentační tým odehraje vstupní zápas dne 13.června v Toulouse proti silnému týmu Španělska.

Na počátku května nás čeká Mistrovství světa v ledním hokeji 2. - 22. května, které se letos koná v Rusku.

Letní olympijské hry 2016 v Brazílii, Rio de Janeiru, které se konají 5. srpna - 21. srpna 2016. Je to potřetí v historii, kdy se konají LOH na jižní polokouli. Letos poprvé přibudou dvě nová sportovní klání. A to bude golf a také ragby. Oba sporty jsou v posledních letech velmi oblíbené a atraktivní. Sledovat olympiádu v televizních přenosech je vždy úžasné fandění, obvzláště v kruhu přátel.

Nesmíme zapomenout na královnu sportu - atletiku, MS v halové atletice se koná již 17. - 20. března v americkém Portlandu. ME v atletice se koná 6. - 10. července v Amsterdamu, v Holandsku. Nezapomeneme ani na krasobruslení, cyklistiku či vodní sporty, basketbal. Rok 2016 bude na sportovní duely bohatý.

Zkrátka každý sportovní fanoušek si najde svůj oblíbený sport a může fandit.

Sportu zdar!

sport sportovci
Hodnocení:
(3.7 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šorejsová
Nejvíce s těšíme na Jizerskou 50, pak na ME ve fotbalu a LOH v Riu. Kdo fandí sportu, má radost ze života, stejně jako když fandí umění. Je to náboj pro nás všechny !
Eva Mužíková
Já se jednoznačně těším na Jizerskou padesátku, ta je tady u nás. Jsem velký fanda všech zimních sportů, no a sledování LOH spolu s MS v halové atletice... to se od obrazovky nehnu...Na tenis se dívám, ale moc mu nerozumím, zrovna tak mne už tolik neláká krasobruslení, nevím ale proč... tak, sportu zdar i ode mne.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%