ILUSTRAČNÍ FOTO: wikimedia.org
Šmejdi a naši junioři
17. 1. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helenka Vambleki
19.1.2016 10:13
Pro Jarmilu Jakubcovou - firma BECK opravdu zájezdy pořádala. Nebyla to klasická cestovka, své zájezdy nabízela výhradně na šmejdských akcích, byla tam nějaká podmínka, že když seženete druhou osobu, sám to budete mít třeba za polovic, hned dávali dva kufry a deštníky jako dárek. Kamarádka si poté nabídku rozmyslela a zájezd zrušila...a začala výhružná korespondence, ohánění paragrafy a rok se táhly tahanice o vrácení kufrů a deštníků, musela to poslat do Prahy a poštovné víc jak pětistovku.
Soňa Prachfeldová
18.1.2016 11:52
Respektuji každého názor, svět, společnost, státy, jednotlivci vždy budou odlišní svými postoji, sympatiemi k různým stranám. Pokud to nepřeroste ve fanatičnost proč ne ? To je demokracie, zatím lepší nemáme. Současná vláda má sociální citění,však už to bylo zapotřebí i my senioři se cítíme být rovnocennými občany této země. Někdy je evidentně vidět, pokud už není funkce, nejsme známé tváře, pak se k nám chová společnost poněkud přehlíživě. Mladí inteligentní lidé sbírají své zkušenosti, učí se a myslím, že jim to jde, nepodceňuji je. Jsou ctižádostiví a budují si svůj život .Negativní jevy jsou v každé společnosti. Mohu kritizovat, ale také vidět správné a dobré věci, dokud jsem.
Zdenka Jírová
18.1.2016 11:46
S článkem pana Jurajdy rámcově souhlasím, ale věřím, že se najdou mezi studenty i ti, kteří si tvoří vlastní názor. Ale s názorem pana Horáčka o " vážených rektorech VŠ" nesouhlasím. Je to skupina, která se možná právem řadí mezi nejchytřejší lidi v zemi, a proto i mezi neomylné, kteří těžko přiznají porážku nebo udělají ústupek. Začalo to tím, že prezident nechtěl jmenovat p. Putnu profesorem, protože se mu chování p. Putny nelíbilo. Jestliže se někdo cgce včlenit do " největší elity národa", měl by mít také určité etické chování. A do toho se řadí i jeho vystupování na veřejnosti. Chodit po demonstracích s nápisem ""Jsem katolická buzna" mi etické opravdu nepřipadá jak ke gejům tak ostatním. Chtěl "splynout" s s mladými, aby u nich měl lepší pozici? I další jeho chování není etické. Někdo toho zneužil a toto problematické chování povýšil na lidská práva a obvinil presidenta z jejich potlačovýání, A ostetní rektoři s ním "drží basu", aby nabyli nařčeni, že fandí prezidentovi. Jak mohou přednášet o demokracii, když ji sami potlačují.Tak nějak vznikla otevřená válka mezi Hradem a univerzitami. Viděla jsem jesnou pořad p. Jílkové o imigrantech, Byl tam profesor Milan Kohout. Vypadal jak figurka z blázijnce nejen onlečením, ale projevem: všem neustále skákal do řači a doslova řval na ostatní, abychom si každý vzal do rodina emigrantskou rodinu a živil, protože jim to dlužíme za křížové války proti nim. O jeho zdravém rozumu jsem opravdu pochybovala. Přitom jsem se později o něm dočetla, že je to chytrý pán, zúčastnil se Charty 77, ale nějak je toho na něho v současnosti moc. Musíme proto rozlišovat, proč se některé věci dějí a nejen slepě věřit sdělovacím prostředkům.
Zdeněk Horenský
18.1.2016 08:05
Jestli je v této společnosti někdo zmanipulován, pak jsou to typy lidí, kteří v Novinkách.cz vyjadřují své názory na různé články, zbožně vzhlížejí k prezidentovi, volají po návratu fašisty Sládka a jemu podobných. To nejsou zmanipulovaní mladí, těch je mezi těmi "přechytralými" hodně málo. To jsou bohužel ti, kteří nabádají k nesnášenlivosti, volají dokonce do zbraně a zničení ústavních institucí státu. O těch se zde nějak zapomíná psát. Zy jsou nebezpečím dnešní doby a ne vzdělaní mladí lidé a jejich profesoři a rektoři.
Zdeněk Horenský
18.1.2016 07:59
Jde o ubohou slátaninu nesmyslů, která je namířena proti soudným mladým lidem a studentům, převážně vysokých škol, na obdiv jsou rovnány sprostoty a hulvátství ve státní moci. My jako studenti jsme se nenechali zblbnout ani v roce 1968 a posléze i když nás mlátili bolševické hordy 21. srpna 1969 a stejně tak se nenechávají manipulovat dnešní mladí lidé, pokud nejsou feťáci, alkoholici a hospodští povaleči. Na akademické půdě se pohybuji již dva roky (i když jen okrajově jako účastník U3V) ale s mladými dost často přicházím do styku. Mezi mladými jsme se též s něktrými kolegy pohybovali na jedné brněnské fakultě i v roce 1989, kdy jsem byl alespoň nápomocen rozmnožovací technikou tehdejší doby a pomáhal organizovat studentské akce ve firmách, které byly samozřejmě vedeny kovanými soudruhy a pustit mezi své zaměstnance stávkující studenty bylo pro ně nepřijatelné. V roce 1989 jsme asi všichni měli trochu jiné představy, ale dopustili jsme, aby nám vládli darebáci, aby na hradě posléze zasedl výkvět prognostického ústavu KSČ a aby byli prezidentem ochráněni ekonomičtí zločinci a zloději pod taktovkou kapitalismu Václava Klause.
Lidmila Nejedlá
17.1.2016 20:18
Pane Jurajdo, Váš názor respektuji. Vyjádřil jste ho ze svého pohledu a zkušenosti. V mnohém máte pravdu, v něčem necítíte pokrok doby a bezbarierové možnosti, které se v dnešku lidem naskytly. Nechápu, proč Váš upřímný článek evokuje některé čtenáře k znovu očerňování prezidenta. Já Vám děkuji za příspěvek do názorové hladiny tohoto státu.
Jiří Libánský
17.1.2016 19:54
Nevím, do jaké míry znáte Miloše Zemana. Asi jen z veřejných vystoupení během volební kampaně a pak ve funkci. Také možná nemáte takové požadavky na morální kvality hlavy státu. A když je zmínka o manipulaci, já osobně jsem obratnějšího manipulátora, než je Miloš Zeman nepoznal. Je mi jasné, že že každá země má takovou vládu, jakou si zaslouží. Platí to i o prezidentovi. Když se ve společnosti všeobecně morálka necení a lži, podvody, pomlouvání a podrazáctví je normou, není se co divit, že i u prezidenta to je pak tolerováno. Miloš Zeman, jak všichni vědí, politických funkcí dosahoval vždy především udělováním politických, podnikatelských a společenských výhod podporovatelům a tvrdým trestáním, kriminalizací a politickou i společenskou likvidací svých odpůrců. Tedy typický mafiánismus. Také nevím, do jaké míry se pohybujete mezi mladými lidmi. Ale já hodně. A mohu zodpovědně říci, že mají velkou výhodu. Vidí totiž chyby, které jsme dělali a dosud děláme, ale my je už nevidíme a nebo si nejsme ochotni připustit. Možná ještě nemají tak úplně jasno, co chtějí dosáhnout, ale dobře vědí, co nechtějí. Nechtějí opakovat naše chyby. A to je dobře. Proto mladí idealisté i volbu samolibého, bezcharakterního, mocichtivého manipulátora do čela státu vidí jako krok, který nevede ke společnosti, kterou chtějí budovat. Odpor proti Miloši Zemanovi v čele státu, ač si to jeho příznivci nechtějí připustit, není manipulací. Já sám se jich účastním a pokud mne někdo nazývá zmanipulovaným, dost mne to uráží. A asi i všechny, kteří chtějí prostě za svého nejvyššího představitele čestného člověka. Odkaz na oblibu pokleslé televizní zábavy u mládeže není relevantní. Ta obliba je i u starších generací. Rozhodně telenovely, Blesk, Spy, Rytmus života atp. není zábava především pro mládež. Jsem rád, že naše mládež má povědomí o tom, co je v naší společnosti špatně a má snahu hledat cestu, jak z toho ven. A na té cestě mohou, navzdory názorům zlostně zapšklých kritiků, počítat s mojí plnou podporou.
Jana Šenbergerová
17.1.2016 19:51
Každý si vždy vybereme to, co chceme vidět. Spousta věcí vidět není. Nevšimla jsem si, že by pan Jurajda házel všechny mladé do jednoho pytle. Rozumím mu. Mně se dnešní představa demokracie také nelíbí, což neznamená, že toužím po starých časech. Abychom prozřeli, musíme zřejmě padnout na samé dno.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA