Ilustrační foto: pixabay.com
Můj seniorský život: Starobní důchodce jako nadávka
18. 8. 2020Jednoho dne jsem obdržela obsílku od Správy sociálního zabezpečení. Měla jsem se dostavit a dodat podklady pro výpočet starobního důchodu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Margita Melegova
18.8.2020 10:03
Nerozhodi mne zadne oznaceni duchodce, mam svuj vek, jsem spokojena a hlavne sobestacna a to je vyhra.
Růžena Antlová
3.2.2016 13:24
Název starobní důchodce mě ani tolik neštve jako jiné věci v naší ČR .
Jana Slavíková
3.2.2016 09:50
Mně je jedno, jestli mi na účet chodí důchod nebo penze, případně renta. Důležité je, že chodí a že s tou částkou dokážu v pohodě vyžít. Spíš mě točí věty o tom, že "důchodci se ráno strkají v Lidlu" nebo že "důchodci to všechno vykoupili". To se bráním, že já v den zahájení letákových slev do supermarketů nechodím a v 7 ráno se neperu o košík, to se pomalu probouzím. Myslím, že není důležité, do jaké skupiny nás úřední jazyk zařadí, ale jak se cítíme.
PS - překlep v profilu jde lehce opravit :-)
Elena Valeriánová
3.2.2016 05:52
Mě spíše rozčílí dělení následující: občané - senioři. Copak senior není občan, je to nějaký poddruh?
Zdenka Jírová
3.2.2016 00:10
Paní Vlasto, smiřte se s tím, že jste důchodce, protože na to máte právo. Slovo "starobní penze" je jen odlišení od " invalidní penze" a to také není lahůdka to slyšet, zvláště v mladém věku. Berte to jako "úřední řeč" a moc nad tím nedumejte. Mně se loni v lázních stalo, že jsem chtěla navštívit koncert v kostele, ale vstupné bylo příliš vysoké. Je mi 71 let a tak jsem se ptala na seniorskou slevu. Paní mi řekla, že ta je zde až od 70 let. Když jsem jí řekla, že mně je 70 let, jestli chce vidět občanku, tak se divila, že na to nevypadám. To mne nakonec potěšilo víc než ta sleva, kterou jsem dostala.
Marie Magdalena Klosová
2.2.2016 23:37
"Nadávka" ty jeden starobní důchodce",mě upřímně rozesmála.Pravda je,že se "starobou"tady na portále nemáme nic společného,ale český jazyk se s tím zatím nevypořádal k naší spokojenosti.Nesmíme se brát tak vážně.:) mm
Redakce i60
2.2.2016 21:22
Nuže přátelé, ani nám se "starobní důchodce" nelíbí, napíšeme tedy paní ministryni práce a sociálních věcí.
Hana Rypáčková
2.2.2016 20:41
Já hrdě hlásím všude u pokladny -důchodce. A mám mnohdy levnější vstup než studující vnučka. A těším se na sedmdesátku- to to popojede. Například někde je lyžování zdarma. Starobní je lepší než invalidní důchodce. Jsem ráda, že jsem se důchodu dožila. Někdo ne a je jim to houby platné , že byli oslovováni mladý pane, mladá paní...
Jarmila Komberec Jakubcová
2.2.2016 20:39
Paní Vlasto tím se omlouvám a považujte moji poznámku za bezpředmětnou. Já jsem již vás předcházející článek znovu nečetla. Tak vítejte mezi nás - seniory.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA