ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com
Nejsem zmanipulovaný primitiv. Názory mám vlastní
31. 1. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Libánský
1.2.2016 23:58
Paní Jírová. Vůbec v článku nejde o to, jaký já mám názor, ale o to, že někteří lidé si myslí, že jen jejich rozum je jediný tak neomylný a dokonalý, že je schopen vlastního názoru. Právě Vy jste napsala 1.12.2015 v 00:58 cituji:
"Pan Libánský si zřejmě neumí udělat vlastní názor, když musí papouškovat diskutabilní tisk, který zpívá podle toho, kdo ho platí." (konec citátu). Tedy Vás řadím mezi tkzv. "potrefené husy" a pro Vaši nelibost nad vydáním tohoto článku mám pochopení.
Zdenka Jírová
1.2.2016 23:12
Tento článek sem nepatří, své názory vyslovte na Ringu, tam je pro ně prostor. Kdyby tu každý vyslovoval své kritiky na politiky, tam tu nebude místo pro ostatní články, kvůli kterým tu asi většinou jsme. Divím se Redakci, že tento článek sem zařadila.
Jiří Libánský
1.2.2016 22:16
Když už jsme u toho, tak jako "pražská kavárna" se označuje neformální skupina přemýšlivých lidí převážně intelektuálního zaměření. Spojují ji nikoliv shodné zájmy či názory. Spojuje je způsob vlastního osobitého uvažování, který není zatížen konvencemi, předsudky, politickými či společenskými závazky. Způsob myšlení na úrovni vysoké logiky a morálky zároveň. Myšlení vzdálené měšťáctví a přízemnosti. Že by bylo možno jakkoliv kýmkoliv do způsobu tohoto uvažování manipulativně zasahovat je absurdní. Nezávislost uvažování je to co tuto skupinu utváří a spojuje. Konfrontací vlastních názorů, vnikne pak nějaké převažující kolektivní mínění. Ale tím to končí. Jak s míněním kdo naloží je osobní věc. Že by "pražská kavárna" něco organizovala, činila na někoho nátlak, to je stejně absurdní jako ta názorová manipulovatelnost. Právě pro tyto vlastnosti je tento nezávislý názor ve společnosti tak ceněn. Podle obsahu některých příspěvků si myslím, že mnoho lidí netuší, co to ta "pražská kavárna" je, ale nijak jim to nebrání se o ni vyjadřovat pohrdlivě a přisuzovat ji nějakou organizační funkci.
Hana Rypáčková
1.2.2016 20:30
Myslím si, že můžeme mít rozdílné názory na mnoho věcí. A přitom spolu přátelsky vycházet.Přece se nesnížíme k tomu, chovat se jako vláda a opozice. Takže souhlasím s tímto článkem. Jen nepoužívat žádné nadávky. Jsem ráda, že máme svobodu slova a svobodné volby a nikdo mne nedonutil jít volit presidenta, když jsem neměla na výběr.
Jiří Libánský
1.2.2016 19:40
Paní Mužíková. Je málo lidí, kteří by nebyli v nějakém oboru dobří, v něčem nevynikali, něčím nebyli vyjímeční. Je dobře, když si člověk svoje kvality uvědomuje. Pak si sám sebe váží. Člověk, který si váží sebe, dokáže si pak vážit i jiných lidí. Kdo sebe vnímá jako osobnost, dokáže respektovat osobnost jiných.
Eva Mužíková
1.2.2016 19:19
Pane Libánský, jsem si vědoma, že patřím k lidem, kteří se vůbec nezajímají o politiku, tudíž jí nerozumí. Vám svým rozhledem, ať politickým, kulturním a společenským nesahám ani pod kolena... Mám ale mnoho zájmů, zájmů na které tzv. stačím, ve kterých se cítím býti dobrá, dá se říci, že i vynikám. Mám ráda lidi, neumím žít v napjaté atmosféře, nesnáším pokrytectví, urážky, ponižování a nadřazenost. Možná že to nedokáži tak " moudře " napsat jako ostatní. Vašemu článku, který jsem si pozorně přečetla, velmi dobře rozumím a upřímně Vám i já za něj děkuji....
Jiří Libánský
1.2.2016 17:15
Podle komentářů soudím, že bylo pochopeno, že to není kritika voličů Miloše Zemana, nýbrž kritika těch, kteří si přivlastňují patent na vlastní názor a jiný názor je jen nějaká masová manipulace a nešetří, mírně řečeno, pejorativními výrazy. Příznivce prezidenta uvádím jako příklad. Kdo si přečte některé komentáře některých čtenářů zde na i60, ten pochopí proč.
Elena Valeriánová
1.2.2016 15:54
Pane Jiří, tleskám tomuto článku. Přiznám se, že jsem Zemana volila, ale jako menší zlo. To větší zlo byl pro mě knížepán. Nejsem v politice nijak kovaná, tak se do hlubokomyslných úvah nepouštím. Souhlasím se závěrem Vašeho článku, jsme myslící bytosti a podle toho bychom se měli chovat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA