ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com
Nejsem zmanipulovaný primitiv. Názory mám vlastní
31. 1. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Prušová
10.7.2016 18:08
Pěkné zamyšlení, vadí mi stejné věci, jako vám, ale do podobných diskusních přestřelek se už dávno nepouštím, takže sice obdivuji vaši trpělivost, ale pro mne už je jen to ztráta času, který se dá využít smysluplněji.
V této souvislosti jsem si vzpomněla na citát: "
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
autor Diogénes ze Sinopé
Jiří Libánský
11.4.2016 00:23
Pane Stejskale, nejste sám, kdo nepochopil, že se nejedná a ani trochu o politickou debatu. Jen jsem se ohradil proti tomu, že za své názory na pana Zemana jsem zařazován mezi zmanipulované primitivy. V článku jsem tedy uvedl, co mne k názoru vedlo. To aby bylo zřejmé, že zde na jakoukoliv cizí manipulaci není prostor. Smysl článku je v tom, že pokud má někdo odlišný názor, může to být třeba i proto, že si názor vytvořil sám a že nemusí být primitiv, který se nechal zmanipulovat. Je to výzva k respektování vlastního rozumu člověka, byť má odlišný názor. Už jsem to v této diskuzi uvedl asi 6x. Tak doufám, že to už nebudu muset psát znovu.
petr stejskal
10.4.2016 22:16
Tak nevím. Ale myslel jsem si, že v této části I60 jde úplně o něčem mež o politickou nesmyslnou debatu, kterou tu pan Libaský naprosto neskutečně a nesmyslně rozvířil. Tento souboj patří snad úplně jinam. To, že zeman není prezident sjednotitel je asi pravda. Ale který politik, zvláště ve vysokých funkcích byl sjednotitelem národa? O žádném nevím. Každý prezident měl a má své příznivce a odpůrce. I ten největší diktátor má své obdivovatele a ty,co ho nenávidí. K té volbě prezidenta. Ona asi ani jiná možnost nebyla než zeman. Jiný vhodný politik snad ani nebyl k dispozici. Škoda toho času, co si tady pan Libánský vybral. S jeho názory stejně nikdo nehne. Ano, každý jsme samostatný člověk a máme svůj názor. A pan Libánský se tady snaží přesvědčit o svém názoru ostatní. To, že Havel rozdal republiku, že jeho návrat majetku byl i přes 25 únor , to je v pořádku. Ano,asi mu amíci přímo nic nedali, ale oklikou obrovský majetek. I ten kníže pán se dostal k majetku jen proto, že pan ministr Ruml mu zařídil československé občanství. Ale už je pozdní večer a radši budu vzpomínat na setkání v Doksech, kde byli bezva lidi.
Jiří Libánský
5.2.2016 15:44
I Slovan může být bez charakteru. Ale článek není o panu Zemanovi, ale o tom, jak různé může být získávání vlastního názoru a o tom, že kdo má špatný názor, může mít špatné informace a nemusí to být hloupý, či špatný člověk.
Jiří Libánský
5.2.2016 10:45
Budete se divit, ale i když byl Václav Havel před revolucí kamarád mého bratra, tak ani nevím o tom, že by dostal od Amíků nějaké peníze a prodal vás. Tak to nemohu ani potvrdit, ani vyvrátit. O minulých prezidentech mám opravdu stejné informace jako naprostá většina občanů kteří zde žijí. Ale znám žebříček priorit pana Zemana. Také je mi jasné, že soukromá jednání s Vladimírem Putinem nemají za cíl přístup naší ekonomiky na ruský trh atd. Díky tomu mne vaše přesvědčení o vlastenectví pobavilo. To že naslouchá lidem je pravda. To dělal vždy. Že tvrdí, že výzkumy veřejného mínění ho nezajímají, to není pravda. Vyhodnocuje je pečlivě. Na to, aby mohl vnutit lidem své názory a vytvářet v nich představu o své dokonalosti, bez toho se neobejde.
A ještě ke všemu mu jde o moc, ne o peníze. Tedy veškerý nemalý zisk okamžitě proměňuje v politickou podporu a vylepšení svého image, které se strukturou i prostředky podobá budování kultu osobnosti. On opravdu je svým způsobem neobyčejný, obdivuhodný génius. Ale rozhodně není vlastenec. Chápu, na jakých základech se názory na vašeho prezidenta tvoří a tak jeho obdivování nikomu nezazlívám.
Ladislav Vesecký
4.2.2016 13:27
Nevím tedy kde žijete, když přechozí prezidenty, jak tvrdíte neznáte. Iluze si nedělám, mám svůj názor jako vy. S iluzi jsem už dávno vyrostl. Klaus, ten nechal bez trestně vykrást republiku! Havel, ten nás za Jidášský peníz prodal Amíkům! Opakuji, Zeman je vlastenec a naslouchá lidem. Pro republiku dělá jen dobře. Ať se Vám to líbí, nebo ne.
Jiří Libánský
3.2.2016 12:17
Žádného z předchozích prezidentů jsem neznal. Ač jsem si samozřejmě na ně svůj názor udělal a dokonce se i různě měnil, když by mne někdo nařkl, že jen papouškuji diskutabilní tisk, tak sice by se mne to třeba dotklo, ale prakticky je pravda, že jsem si názor tvořil na základě veřejně dostupných informací. Nevím, proč pan Vesecký považuje pana Zemana za nejlepšího prezidenta, ale jistě pro to má i své důvody. To jak si zajistit podporu široké voličské základny je v základních metodických příručkách. Předchozí prezidenti to podcenili. Havel se domníval, že to není nutné, že všichni smýšlejí jako on. Klaus se na voliče díval příliš přezíravě, než aby se jim podbízel. Politici voliče potřebují. To jaký na ně mají názor skutečně, to jim z úst občas uklouzne v nestřežené chvíli. V tom jsou všichni stejní. To si prosím nedělejte iluze.
Ladislav Vesecký
3.2.2016 11:03
Pane Libanský, příkladu je mnoho, jak tvrdíte. Proč jste si ale zrovna vybral našeho nejlepšího prezidenta od roku 89? Kdo s těch předcházejících udělal pro stát více a o vlastenectví k ČR ani nemluvě. Kdo s těch dvou se scházel s občany této země? Ani jeden !
Jiří Libánský
3.2.2016 00:50
Článek není žádné "klání" paní Jírová. To je kritika lidí, kteří si myslí, že jen oni mají názor ze své hlavy, zatímco ten, kdo má názor opačný, jen papouškuje noviny. Právě proto jsem zde uvedl i jiné zdroje mých informací, než je Vámi zmíněný diskutabilní tisk. Byl však bych rád, aby problematika různých názorů byla chápána všeobecněji. A také bránit někomu v projevení názoru by bylo proti mému přesvědčení. Takže to určitě já ne.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA