Masopust jak se patří!
FOTO: archiv autorky

Masopust jak se patří!

10. 2. 2016
masopust Moje próza slavnosti
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Velkolepá podívaná. A ty nakládané dobroty...Mňam. To bychom se tam děvčata vyblbly!!! Letos u nás byly nějaké malé průvody.A dospělí oblékli děti a sami byli v civilu....
Alena Vávrová
Moc pěkné!! Tak to jsem zvědavá, jak se to vyvede v sobotu u nás. Doufám, že nebudou padat trakaře.
Alena Várošová
Eleno,tak to je teda paráda,když se u ás na vesnici drží tyto tradice.A těch krásných maškar a veselí.To už je vidět na fotografiích.Líbí se mi,ř´že u vás jsou lidí takhle družní a zapojují se do akce,tak to tedy klobouk dolů,super.
Zdenka Jírová
Stejně jako paní Klosová, neznala jsem význam tohoto svátku. Díky Vám v tom mám "jasno". Děkuji.
Marie Magdalena Klosová
Elen,bezva! Na vysvětlení slova MASOPUST,nota bene CARNEVAL jsem čekala nejmíň 40 let !!!Měla jsem v tom slušně řečeno zmatek.Spojila jsem si masopust s půstem a nerozuměla jsem tomu,že JE KONEC MASOPUSTU zrovna tehdy,když půst předvelikonoční má začít.A souvislosti s carne vale mě vůbec neťukly !!!A to jsem češtinář a jazykář!!!Prostě doklad toho,že člověk se učí až do smrti smrťoucí.Díky,hezky jsem si početla.mm
Elena Valeriánová
Bylo to jak to říct: strhující veselí. Zuzko k masopustu vždy patřilo dobré jídlo, zabijačka, pálenka a potom ty maškary. Tady se mi líbilo, že ty masky (až na toho čuníka) byly tak nějak dělané doma, žádné hrůzy. A neodmyslitelně k masopustu patřilo vždy pochování basy. I když, co já vím, teď se to teprve tak nějak obnovuje.
Eva Mužíková
Elen, to musela být nádhera, tam bych se " vyblbla". Masky originální, nápadité, no prostě Masopust, jak má být. Je fajn, že tyto tradice ožily... Krásná fotodokumentace, *****
Jana Šenbergerová
Elen, to byla hezká akce a fotky jsou parádní. Dokonce jsem na nich objevila i tři zlatohorské gardisty. To se ti moc povedlo.
Helena Votíková
Duch Vápenné je moc pěkný. Jdeme v sobotu. Masopust je vyhlášen v pohádkovém duchu, tak uvidíme co bude za masky. Jdeme poprvé v maskách:-)
Zuzana Pivcová
Myslím, že neformální masopustní veselí spojené s průvodem musí mít v sobě velké kouzlo. Nikdy jsem to nezažila. Ale podle Tvého vyprávění si to umím alespoň trochu představit. Jsou některé zvyky dané a musí se dodržovat, nebo si účastníci vytvoří program sami?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%