Jitka Valachovičová
1.3.2016 17:30
Dobrý podvečer paní Květo, to mě těší, že znáte Beroun, \deixe noviny také čtu. Bus na Prahu jede přes Plzeňku=tady většinou nastupuji já (bydlím v Tovární, to je pod Zábranským kostelem), pak má stanici U černého koně, pak za mostem v Brožíkové a přejed závory a za Benzínkou najede na dálnici - končí na Nových Butovicích, Trvá to asi 25 minut. Tam je hned metro nebo jezdí jiná linka na Zličín. já jsem momentálně marod-bojuji s bacilem. Mějte se hezky, z Berouna zdraví Jitka V.
Květoslava HOUDKOVÁ
20.2.2016 04:43
Milé kamarádky, děkuji moc za vaše rady i podporu - až půjdu na MěÚř platit nájem, zastavím se na Sociál. odboru a vyzvednu si ty potřebné "papíry" k vyplnění. Bude možná i problém, prokazovat vlastní náklady: Bytový elektroměr mám svůj = výši záloh mohu doložit, též i vyúčtování. Teprve od této sezony máme měřiče na topení, odvoz odpadu též na osobu. Nájemné je zálohové (zahrnuje vodu, spol.elektřinu, ještě i splácení kuch.linky, úklid a topení spol.prostor .... Po roce (březen) dostáváme vyúčtování - a z toho jsem měla docela strach. Např.: V některých bytech se topilo "na plné pecky". Když to přehnali, tak pustili do chodby, či otevřeli okno. Voda: velké prádlo mi pere dcera, osobní jen ručně - pračku nemám, vanu také ne - pouze sprchu. Ale za vodu - tím rozpočítáním - platím i značné plýtvání - boj o vlastní vodoměr je -zatím- marný. ( Např. 3 roky! jsem "bojovala" o pošt. schránky - tady to bylo "jak za krále Klacka": Pošta všech se dávala na stoleček ve vstupu, vč. reklam.letáků - do kterých leccos zapadlo a pak vyhodilo) a každý se v tom hrabal "jak baba v koksu". (Já jsem si aspoň - zdarma - zařídila úložné desky na Poště a poštu tam vyzvedávala.) No, snad kolonky k vyplnění nějak zvládnu? - a naděje přeci umírá poslední!
Naděžda Špásová
20.2.2016 00:28
Včera jsem slyšela v rádiu ředitelku SÚ, že chudoba hrozí každému 10. obyvateli ČR. Je to docela alarmující.
Lenka Hudečková
19.2.2016 19:45
Květko, taky jsem pro zkusit zažádat o soc. příspěvek. Za zkoušku nic nedáš...tak držím palce, aby to vyšlo :-)
Dagmar Bartušková
19.2.2016 18:54
Milá Květo, když to zvládli cikáni, tak u Tebe jako ekonomce vůbec nepochybuji. Jen si jdi za tím, makala jsi celý život.
Jana Slavíková
19.2.2016 15:48
Paní Rypáčková, nemáte tak docela pravdu. Moje matka bydlí ve svém bytě (spoluvlastníkem je její vnuk, ale ten tam nebydlí ani není hlášen) a na příspěvek na bydlení dosáhne. Jen musíme každé čtvrtletí vyplňovat žádost a dokládat zaplacení nákladů na bydlení (razítko SVJ) a na plyn a elektřinu (SIPO). Když vyjde přeplatek na teple, to čtvrtletí žádost na Úřad práce nedáváme. Výši příjmů - důchodu si zjistí sami.
Hana Rypáčková
19.2.2016 13:33
Kdo bydlí ve svém bytě , žádat nemůže. I když na životní minimum nedosahuje? Všemi těmi opravami se fond oprav tak navýšil, že jsou na tom i hůře než nájemníci.Aspoň si to myslím...Ať to prodají a jdou do nájmu??
Alena Várošová
19.2.2016 12:34
Určitě to jde paí květo,jak vámtady radí děvčata.Moje známá na sociálce pracovala mnoho let a lidem ještě radila,aby nežili pod minimem chudoby.A ještě navíc když jste sama.Takže hlavu vzhůru a jděte si zažádat o příspěvek.
Soňa Prachfeldová
19.2.2016 08:58
Květo, lidé , kteří celý život pracovali, by měli mít zaručen určitě takový příjem, aby nemuseli žádat o soc. dávky. Proto se jedná o zavedení minimálního důchodu, tak jako u min. mzdy, ale kdoví, zda se tak stane. Určitě si zažádej o příspěvek , jak psáno níže. Na průměrnou standartní penzi , tj. 11.275,- nedosahuje 945198 důchodců, tj. 54,10%. Slušná společnost by měla podporovat seniory !!!
Helenka Vambleki
19.2.2016 08:42
Hlavně se Květko nenech odradit příšerným množství papírování - ale k uznání příspěvku nutnému...a v cíli si řekneš:stálo to za to. O příspěvek se žádá jednou za čtvrtletí. Poprve doložíš: smlouvu o přidělení bytu, evidenční list služeb, dohodu o odběru elektřiny a plynu a vyplníš asi tři formuláře. Pak se vždy dokládá vyúčtování služeb, elektř. a plynu a dle toho je každý Q částka znova propočítaná.
Načíst starší příspěvky