Dnes bych Vám chtěl nabídnou velice rychlou a levnou hrachovku. Snad se bude hodit pro ty, kteří doběhnou z města hladoví a neví, co hned navařit.
Ingredience:
2 plechovky sterilovaného hrášku, 4 -5 malých cibulí, jeden stroužek česneku, zakysačku nebo přírodní tvaroh, sůl, pepř, máslo, pár kapek citronové šťávy
Postup:
Nejdříve si pokrájíme cibuli na drobno a na másle ji osmažíme do sklovité barvy. Přidáme obě plechovky na cibuli i s nálevem. Dolijeme asi ¾ l vývarem (kdo nemá po ruce, použije bujon) a necháme zavařit asi 2 minuty. Vše rozšleháme tyčovým mixérem. Popřípadě dle své chuti, ještě dochutíme.
Zakysačku (nebo jogurt) přendáme do misky, lehce osolíme i opepříme, pár kapek citronu, nastrouháme 1 stroužek česneku a vše promícháme.
Polévku nalijeme na talíř a dáme jednu lžíci dypu. Podáváme s opečenou houskou. Přeji dobrou chuť!