FOTO: archiv autorky
Proč to tak asi je?
21. 2. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
26.2.2016 06:53
Haničko Čad.: Praha je město stále plné kontrastů i "překvapení" v některých, zejm. okrajových částech. Připojili mnoho bývalých obcí, ale vybavenost úrovně velkoměsta řešena není. Já pocházím z Hloubětína, žila jsem i na Žižkově a do r. 2009 v Letňanech - tam zase obchodů přespříliš! Proti tomu však můj nízký důchod = prošla jsem, příp. koupila jen základní potřebné zboží, do "noblesy" jsem ani nevkročila. I v Letňanech otevřeli Žabku - navíc zde byla možnost "pošty" = odesílání plateb složenkami. Ale "neohřáli se" - prodejna brzy skončila. Teď žiji ve městečku cca 20 km od Prahy - jezdím od metra "C"/Letňany prodlouž. trasa MHD (30 min, často)
Alena Várošová
25.2.2016 19:32
Heleno,článek ze života,tak jak to vidíte Vy i sousta dalších.Hezké,že jste to napsala.
Hana Čadová
24.2.2016 17:50
Cestování MHD po Praze je opravnu někdy zážitek. V části Prahy kde bydlím já, nám o víkendu jezdí pouze jedno č. autobusu a ve všední den druhý pouze do 21 hod! Nehovořím o zásobování - pouze trapná Žabka!
Eva Mužíková
24.2.2016 12:33
Hani, já na štěstí MHD používám málo, chodím většinou pěšky, nebo jedu autem. Ale samozřejmě rozumím tomu co píšeš, také jsem občas popolítla v tramvaji po prudkém zabrzdění, což příjemné nebylo.
Květoslava HOUDKOVÁ
23.2.2016 20:12
Pět let už v Praze nebydlím, ale "romantiku" jízd MHD si užívám dost často: "Jako na potvoru" má potřebný spoj změnu trasy, prudké neočekávané zabrzdění , říznutí zatáček, smrádek od bezdomovce atd. jsou zpestřením mých cest. Ale také směrem domů mám další zážitek: Mezi 2ma vesnicemi jedu autobusem po japonské dálnici = "samajama", nebo "kolofuč" = děsně rozbitá silnice mění autobusy v "popelnice". Je úzká - při potkání se 2 autobusů musí jeden uhnout na polní cestu nebo nad škarpu - i venkov má své půvaby. Ale svezu se kamkoliv ráda - on ten můj "pěškobus" už taky má skryté nebo viditelné závady.
Zuzana Pivcová
23.2.2016 18:04
Já zase jezdím od metra Nádraží Veleslavín do práce autobusem 142, Vojenský areál je zastávka na znamení Nádraží Ruzyně na velmi rušné průjezdní silnici. Z předchozí "normální" zastávky se vřítí autobus plnou rychlostí levotočivou zatáčkou do velmi frekventované průjezdní silnice od letiště či OC Šestka, Doslova se stěží držím na nohou a to mám ještě hledat tlačítko STOP, které zdaleka není všude v dosahu. Pak řidič v rychlosti zarejduje z hlavního pruhu k zastávce a tam takřka na poslední chvíli prudce zabrzdí. Každodenní ranní zážitek , kdy přemítám, zda to ustojím či ne. Skutečně špatný úsek a vesměs i špatná jízda.
Lenka Hudečková
23.2.2016 17:49
Po Liberci jsem jezdila MHD denně, znám, o čem Helenko mluvíš. Teď jezdíme autem, u nás po městě chodíme pěšky, ale do Varů nebo Plzně autem.
Jarmila Komberec Jakubcová
23.2.2016 17:36
U nás v Plzni jezdí trolejbusy - kloubáci a jízda v něm je boj o přežití.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA