Ilustrační foto: pixabay.com
Český Babylon
23. 2. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
25.2.2016 12:30
Lidmilko,jsem také Lidumil a chci v lidech hledat to dobré.Ale záhady toho druhu se mi nelíbí.Zdravím z lázní Teplice n.Bečvou.mm
Zdenka Jírová
25.2.2016 01:33
Naprosto souhlasím s autorkou, jen bych se přikláněla k větší opatrnosti s Araby.
Drahomíra Stínilová
24.2.2016 22:52
Ano, souhlasím že máme krásnou zemi chráněnou horami, ne už tak úrodnou-díky řepkovým polím, díky likvidaci mnoha zemědělců bývalé prosovětské vlády i díky porevolučním zákonům, které zničily mnoho dobrých začínajících zemědělců. Přívětivé podnebí tu také je v případě, že nemáte za souseda bezradnou rodinu Ukrajinců, kteří začnou v parném létě večer, když konečně můžete provětrat dům, brousit proti vašim oknům do ložnice dlaždice na jejich upravený chodníček, v 6 hodin ráno skládat z vysokého náklaďáku tunové kontejnery 2 metry od vaší postele, takže se infarktově probudíte s pocitem, že uprostřed Evropy právě vypuklo zemětřesení století. O dvacetiminutovém ranním startování několika smradlavých jejich aut, olejových skvrnách, když si pletou parkování v ulici s opravárenskou dílnou, už nemám sílu mluvit. Pak jsou tu vstřícní Vietnamci, kteří vám uctivě prodají vaničku čerstvých jahod, bez paragonu, tj.bez odevzdání daní, a doma přes půlku shnilých vyhodíte. Od mládí si dopisuji s přáteli z Francie, dále s instrumentářkou z Holandska a archivářkou z Kanady. Nemohu říct, že by někdo, i v době totality, se ke mně choval nadřazeně. Často cestuji soukromě, ne s cestovkami, a poznávám normální život v různých zemích. Snažím se pochopit místní mentalitu.Každý národ má svou kulturu a je velmi těžké začínat v jiné zemi. O Češích se říká, že se velmi dobře přizpůsobí jiné kultuře, ale zůstanou svoji. Jiným národům to trvá déle, ale dodržovat pravidla slušnosti může každý, když chce. S arabským světem nemám moc zkušeností, ale nejsem proti tomu, aby se pomáhalo skutečně potřebným, a hlavně prověřeným přistěhovalcům. Ovšem samotným arabským mužům se prosím raději vyhýbejte.
Libor Farský
24.2.2016 22:25
Lidmilko, Tvůj článeček i věcné komentáře ostatních mne přivedly k hlubšímu zamyšlení. Někdy navážu na toto téma vlastním článkem, ale připojím i jiný pohled - třeba o svých dojmech z delšího pobytu v Anglii. Zatím Ti posílám jen své souhvězdí.
Lidmila Nejedlá
24.2.2016 21:14
Děvčata, děkuji, v každém příspěvku je kus pravdy. Nechtěla jsem psát dlouhý článek, abych více vystihla, ale chtěla jsem ukázat, že s Araby není domluva. Alenko V., tykej mi, přečti si článek Bez diskuze. Tam píši o stejném problému.
Jana Šenbergerová
24.2.2016 20:57
Před chvílí jsem koukla na internet a tam našla mimo jiné tento titulek: "Běženec absolvoval kurs "Respekt k ženám". A pak hned znásilnil pečovatelku."
V podstatě souhlasím s názorem Jarmily Jakubcové, jen pochybuji, že paní Merkel myslela. Pokud jde o muslimy, nic nevymyslíme, oni to vymysleli už dávno a jdou tvrdě za jedinou myšlenkou. V malém nenápadně a opatrně, ve velkém natvrdo. Takže Lidmilko pozor, třetí setkání by mohlo být osudné ...
Marie Novotná
24.2.2016 18:01
V každé zemi se najdou rozdílné povahy.Je hezké věřit,že těch dobrých je víc.Ve vedlejší vesnici pomáhali na stavbě Ukrajinci (od firmy).Nikdy žádný problém nebyl . Velice pracovití a vděční za sebemenší maličkost . *****
Alena Várošová
24.2.2016 17:16
Lidmilko ,něco se mi plete,část toho Vašeho článku,nebo názoru o studujících Arabech jsem už někde četla,snad v příspěvku,nebo se mýlím?. Pěkný článek o Česku.Záleží na jejich mentalitě,chování,náboženství a pod. ale je to zase jenom v lidech.o jejich buď skromnosti,nadřazenosti a o jejich charakteru .
Marie Seitlová
24.2.2016 13:51
Lidmilko, článek se mi líbí, kdo chce, tak se přizpůsobí, je vděčný, vstřícný. Ale Arabové jsou záhadní a zvláštní. Syn žil nějakou dobu v Dubaji a říkal, že pochopit Araba nelze.
Helena Votíková
24.2.2016 13:42
Lidmilko, nemůžu s tebou souhlasit. Ukrajinci bezradní nejsou. Pracovali u souseda na údržbě zahrady a dokázali přelézt plot a ukrást nám kolo. Starého Favorita. Mlžili pak dokonale i když oka plotu byla poničena jen na té jedné straně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA