O pití piva v Ulici
FOTO: TV Nova Stream

O pití piva v Ulici

5. 3. 2016

V televizním seriálu Ulice,
ze všeho mě může naštvat nejvíce,
konzumentů pití piva z flašky,
náhodně když sleduji ty frašky.

Nejen v Kůlně také doma u stolu,
ještě že se nestravují z kastrolu,
sklenky k pití v Praze zřejmě neznají,FOZTO
když to pivo přímo z hrdla cucají.

V dvoutisícím devítistém aktu,
dojde možná tvůrce k tomu faktu,
že i pivo přelévá se do sklenice.
To jsem chtěl zde jenom napsat a nic více.

Moje poezie
Hodnocení:
(4 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladka Steinová
Kopírujeme i špatné věci z USA, jen abychom byli |"světoví". Ulici nesleduji,ale toto nekultivované pití jsem tam náhodou zahlédla.
Květoslava HOUDKOVÁ
Sdělení (z doslechu): Nápoje v plechovkách se též přepravují na lodích - tam volně pobíhající myši lezou (prý) i po těch plechovkách. Proto je (prý) doporučeno si plechovku před otevřením omýt!
Květoslava HOUDKOVÁ
Při přelévání piva do sklenice pivo NEPĚNÍ tehdy, pokud se dotýká=přelévá PO tom SKLE! ( vlastní zkušenost). Při "plechovkovém pití" bych se taky pobryndala, ale z lahve nápoj piji (výlet apod.)
Zdenka Jírová
U mne je zajímavé to, že přes svůj věk jsem se nikdy pít cokoli z lahve nenaučila.Plechovka je pro mě úplný rébus, mimo pobryndání mi to připadá nehygienické, protože volně stojící plechovku na regále může osahat každý. Zůstanu proto u tradiční sklenice.
Marie Magdalena Klosová
Jako vždy.K věci,úsměvné a vtipné a také kritické.Prostě fajn.mm
Zuzana Pivcová
Pití piva z lahví, hlavně třetinkových, které prodávají běžně v Německu, se stalo u mládeže velmi populární. Nedávno jsem četla, že mladí Rusové takto popíjejí více než kdysi vodku. :-) Přiťukávají si těmi lahvičkami. Už se mi stalo, že když jsem si v některém obchodním centru vzala k obědu nealko pivo v plechovce, musela jsem si říct o kelímek. Asi to nebylo samozřejmostí.
Libor Farský
Na téma "pivo ve špinavém půllitru" je i kouzelná scénka s Felixem Holzmannem, kterou jistě znáte. Mimochodem - nevzpomínám si, že bych někdy viděl ženu pít pivo z lahve, ani u ohně. Ta zvrhlost pít pivo z plechovky k nám zřejmě přišla z USA.
Hana Rypáčková
Nedívám se na seriály. Přelitím do čistých sklenic pivo velmi pění. Možná proto v hospodách, jen tak sklenice opláchnou... Pití na ulicích z lahve mi vadí, u ohně ne... Hezky napsáno.
Květoslava HOUDKOVÁ
Nevím, kolik seriál Ulice měl (nebo snad ještě má) dílů? - nesleduji, neviděla jsem žádný a taky žiji! Nejsem pivař, své 1 malé pivo (k obědu s masem) vypiji - hlavně z čisté nádobky.
Olga Štolbová
Zdeňku, máte pravdu, z láhve a z plechovky, by mě pivo ani nechutnalo. Ale, přiznávám, můj syn i doma pije rovnou z láhve a také mnoho jiných známých a nejen mužů.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%