Jízda králů na Hané
FOTO: autorka

Jízda králů na Hané

4. 3. 2016
cestování Moje město, moje obec zvyky
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naďa Pokorová
Děkuji všem za ohlas na můj článek, moc mne to potěšilo. Letošní Jízda králů bude 3.července. Pozvánku na akci určitě na ičko pošlu.Přeji pěkný den a děkuji.
petr stejskal
Ač vím,že je to drzost, můžu poprosit o něco bližšího o akcích u vás nebo v okolí. Případně na mejla petr1stejskal@seznam.cz
petr stejskal
Jízdy králů a podobné národopisné akce jsou fantastické. Miluji je. Ony mnohdy stačí Velikonoce i když už i to upadá. Bohužel. Ale když je v obci nějaký tahoun, je to pohádka. Jen takový dotaz. Kdy bude nějaká akce u vás ve vsi?
Dana Kolářová
Zajímavá reportáž z Jízdy králů i fotky.
Alena Vávrová
Moc pěkné! Jízdu králů jsem sice viděla jen např. v TV, ale na Moravě jsem kdysi bývala často. Takže krojované slavnosti jsem zažila na vlastní oči - o hodech, velikonocích. Vím, že se tam místní nádherné kroje v rodinách dědí a uchovávají s úctou.
Dana Novotná
Pěkné fotky, jenom mě udivuje, kde jste vzaly tolik ženských krojů. To je dnes už vzácnost. A už to málokdo umí vyšívat a šít.
Zuzana Pivcová
Neviděla jsem nikdy žádnou Jízdu králů, musí to být velmi poutavé. Znám jednoho Angličana, který sem kvůli tomu každoročně jezdí.
Eva Balúchová
Souhlasím s paní Drahomírou.Je to nádnerná tradice a jsem překvapena kolik mladých v ní pokračuje a udržuje ji.I fotky jsou moc pěkné.Už dlouho se chystám na Jízdu králů,tak vám děkuji i za přiblížení historie i za fotodokumentaci.
Drahomíra Stínilová
Čím jsem starší, tím víc obdivuji tradice, lidové tance a kroje. Haná byla vždycky bohatým krajem a také nádherné kroje to dokazují. A ty vaše jsou skutečně skvostné. A nebuďte tak skromná, protože i fotografie jsou perfektní.
Eva Mužíková
Paní Naďo, takovéto akce mne vždy lákaly, ale bohužel jsem neměla nikdy možnost " být při tom". Kdyby to nebylo k Vám trochu z ruky, určitě bych tu krásu přijela navštívit... musí to být nádhera

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%