
FOTO: autorka
Soutěž: Moje poprvé
12. 3. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
15.3.2016 09:06
Evko, když objevíš chuť, budeš si ho kupovat , také jsem si jablíčko zamilovala a snažím se, aby ani zrnko nepřišlo nazmar , mám květinku granátové jablíčko, je plná nádherných červených květů a pak malých jablíček miniaturních, jenže jsou tvrdé. Krásné, lahodné, užitečné poprvé !
Jana Šenbergerová
15.3.2016 08:42
Takové pěkné poprvé! Na to své granátové už se nepamatuji, ale granátové jablko je moje oblíbené ovoce. Užívám si ho, když vybírám při nákupu, pak ho pár dnů hýčkám očima v míse s ostatním ovocem. Následně obřadně vyloupu tu lehce nakyslou dobrotu z hořkých slupek. Pilně při tom ochutnávám. Část zrníček sníme hned, druhou si necháme k snídani. Nejradši mám ta, která ještě nejsou úpně vyzrálá, protože nemají tvrdé pecičky - to jsou předvánoční. Povánoční jsou zralejší, ale s tvrdými pecičkami, které polykám. Čerstvou grenadinu jsem nikdy nepila a pasterovaná v láhvích je odporná.
Eva Balúchová
15.3.2016 08:33
Asi jsem měla štěstí,protože všechny jablíčka, která jsem koupila,měla výbornou chuť.Tak barvitě jsem popsala chuť i vzhled kamarádkám,že si je všechny koupily.
Hana Rypáčková
15.3.2016 08:29
Moc se mi líbí pestrost příspěvků k soutěži.A grenadina ? Na mě moc sladké...Ale barva se mi líbí, takže hodně limetek přimačkat. Pomelo vede, ne?
Dagmar Bartušková
15.3.2016 08:07
"Granáty" určené ke konzumnaci musí být zralé, jinak jsou trpké. V koktejlech se lehounce navinulá šťáva z nich nedá "přehlédnout". Domácí výrobu nepraktikuji, ráda se nechám obsluhovat někde v dálavách u moře, tam mají - s celkovou atmosférou, takovou jinou, lahodnější chuť.
Elena Valeriánová
15.3.2016 07:26
Evi, často jsem si z dovolené přivezla granátové jablko. Ale nevěděla jsem, jak ho jíst a tak to byla vždy jen dekorace. Prý se jí právě ta semínka, je to tak?
Alena Tollarová
15.3.2016 07:20
Jé, Evo, tu Tvoji kamarádku, která Tě vyhecovala k napsání článku, bych chtěla znát. Je to totiž dobře, že jsi tak udělala. A vybrala sis zajímavé téma. Vnitřek jablíčka vypadá jako nějaká mozaika. Asi ho taky zkusím koupit. Viděla jsem je sice, podobně jako Zuzka, na stromech, ale nikdy jsem ho nejedla.
Lenka Hudečková
15.3.2016 07:17
Já mám pocit, že jsem ho kdysi jednou ochutnala, ale bylo moc kyselé? Nejsem si ale jistá, zda to bylo skutečně právě toto.
Zuzana Pivcová
15.3.2016 07:13
Pamatuji si, že jsem měla granátové jablko náhodně někdy v mládí a pak jsem ho až viděla růst v Řecku. V některých hypermarketech ho běžně prodávají. Je pravda, že se mi spíš víc líbí vzhledem než zamlouvá chutí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA