Ilustrační foto: pixabay.com
Soutěž: Moje poprvé - Výkaz
12. 3. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
14.3.2016 21:51
Lidmilko,já jsem se pár roků před důchodem odmítla účastnit počítačových kurzů.Nechtěla jsem s tím mít nic společného.Ani počítač jsem nechtěla nikdy vlastnit.Ale člověk míní,okolnosti mění.Když byl můj muž v nemocnici,počítač jsem si koupila a za pomocí mladých kamarádek se naučila spoustu věcí.A některé prostě nepotřebuji.Ale jsem ráda,že se toho nebojím.Bez počítače bych neměla ani nového partnera,ani i60.:)papa mm
Zuzana Pivcová
14.3.2016 19:08
Dovedu si Tě živě představit. Nám dali PC v archivu naštěstí zpočátku jen jako psací stroj na vyřizování badatelské korespondence, kterou jsme ale tiskli a posílali ještě normální poštou. Nikdy jsem neabsolvovala ani nejjednodušší PC kurz. Na všechno jsem se ptala znalejších kolegů. Dnes je veškerá archivní pošta elektronická a v určitém speciálním programu MO, ještě, že já ji nevyřizuji.
Jana Šenbergerová
14.3.2016 19:07
Když si vzpomenu, jak mě tehdy šéfka naštvala, když si postavila hlavu, že bude zadávat úkoly přes počítač, a proto se musíme všichni s ním naučit pracovat. Dnes jsem jí za to vděčná, i když si občas říkám, že bych mohla čas mařit i zdravějším způsobem. :-)
Pěkně jsi to, Lidmilo, napsala.
Naděžda Špásová
14.3.2016 18:46
Lidmilko, opět hezky napsané vzpomínky. Taky jsem na čtečku a následně na PC koukala jak jojo. Naštěstí mi v té době ještě fungoval mozek, tak jsem se to celkem naučila. No a teď už to zase úspěšně zapomínám. *****
Hana Rypáčková
14.3.2016 16:33
Myslím, že nás to postihlo všechny. I ten, kdo s prvními počítači/děrovými štítky /přišel do styku a pak s programem Karel a pak Windows. Ale ušetřilo to práce- výkazy, plakáty, výsledky soutěží. Měla jsem k ruce šikovnou mládež a tak jsem se radila a radila.Jenže na hraní nebyl čas....Tak až v důchodu jsem si pořídila PC. A není to bezva kamarád?
"Honit červíčka po obrazovce " říkal můj kamarád matematik..
Alena Tollarová
14.3.2016 16:31
Lidmilo, při čtení mi vytanulo na mysli, jak jsem někdy v roce 1995 přišla domů a brečela, že šéfová chce koupit počítač a to já teda nééé .. dám výpověď ... asi jsem tu lázeňskou kůru potřebovala už tehdá.
Eva Mužíková
14.3.2016 16:26
Lidmilko, Ty mi mluvíš z duše. Já jsem také tvrdošíjně odmítala práci s počítačem, i když všichni kancelářští a ředitel tuto vymoženost již měli. Dokonce mi jej instalovali do kanceláře -- Ne. Já do těch rozpisů služeb, výkazů, výplat a plánů musím dávat sebe celou, vše jsem psala rukou. Dokonce to po mně pan ředitel přepisoval do počítače sám.. Vydrželo mi to až do odchodu do penze....
Alena Várošová
14.3.2016 16:06
I já jsem to neměla se svým kamarádem počítačem lehké.Člověk se bál,aby něco neudělal špatně,abych si něco nesmazala a ani jsem mu nevěřila.Moje počítání ručně dělané výkazy byly pro mne rychlejší.No co Lidmilko naděláme,věda je věda i když špoupe nohama děda.Proto se musíme učit celý život.Pěkné popsáno.5*
Elena Valeriánová
12.3.2016 16:25
Lidmilko, já měla také perné začátky. Na finančním oddělení byl tento zázrak - teda stolní počiítač přkrytý nějakým hadrem už celé dva roky. Pak jsem tam nastoupi!a já a spadla jsem přímo do začínajících změn. Vše se mělo začít dělat přes počítač, výkazy, výplatnice, statistická hlášení. A tehdy mi pomocnou ruku podal sám můj šéf. Naučil mě základy a zbytek, co by samouk, jsem postupně nějak zvládla sama. Někdy to bylo k pláči. Hezký článek Lidmilko, mnohým připomene perné chvilky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA