Ilustrační foto: pixabay.com
Valím si svoji kuličku
15. 3. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladka Steinová
18.3.2016 12:54
Moc hezká vzpomínka, připomínka a perifráze.Zmíněnou hru K.Čapka jsem viděla díky svým rodičům kdysi dávno přímo v ND. Každý si valíme celý život tu pomyslnou kuličku, pro někoho lehkou, pro někoho hodně těžkou.Přeji všem, aby tato kulička byla pro všechny jen lehoučkou.
Libor Farský
18.3.2016 02:17
Jako kluk jsem byl přeborníkem v hraní kuliček - vyhrál jsem i hodně skleněnek. To se ovšem jen házelo a cvrnkalo, vše v pohodě. U hmyzu by na to přišel snad jen Brouk Pytlík a nic by nevalil. Karel Čapek však věděl až moc dobře, o čem píše a známe to snad všichni. Ale pojďme si také občas jen cvrnknout, Haničko.
Zuzana Pivcová
17.3.2016 20:25
Kdysi, ještě v Budějovicích, jsem viděla na scéně Ze života hmyzu. Chrobáčí koule byla obrovská, ale viditelně lehounká, asi z polystyrénu. Tak Ti přeji, ať ta Tvá životní koule, kterou před sebou kutálíš, je těžká také jen zdánlivě.
Hana Rypáčková
17.3.2016 19:22
Je to tak, jako brouci se zabydlujeme , sháníme, jen aby naše mláďata měla pohodlíčko a potravu. A když se broučci vylíhnou , jdou si svou cestou. Jenže i oni začnou valit kuličky ... A tak to má být.
Jana Šenbergerová
17.3.2016 14:39
Pěkná metafora. Někdo nese svůj kříž, někdo si valí svou kuličku ...
Katarina Schultzova
17.3.2016 12:49
Pokým sa pritom gúľaní guličky máme na koho oprieť, je to ľahké. Keď ju musíme tlačiť samé, je to veľmi, veľmi ťažké.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA