Hrníčkový recept na velikonočního beránka pro ženy, které nestíhají
FOTO: autorka

Hrníčkový recept na velikonočního beránka pro ženy, které nestíhají

11. 4. 2020

Ještě jste nestihli upéct velikonočního beránka? Zde je jednoduchý, rodiiný recept na výrobu nejrychlejšího velikonočního beránka, který chutná výborně.

Všechny ingredience dáte do mísy, ručně zamícháte a nakonec lehce vmícháte sníh. Litinovou formu beránka mám po mamce a ona ji měla po tátovi - pekařovi. Formu vymažete rozpuštěným máslem a vysypete strouhankou. Peče se při 180 stupních, 45 minut. Pokud nemáte formu beránka, použijte klidně plech, a pokud přidáte jakékoli ovoce s drobenkou, neuděláte chybu.

Ingredience:

1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek krystalového cukru + vanilkový cukr či vanilka
1 hrnek mléka
3 vajíčka - z bílků ušlehat sníh

Prášek do pečiva, citronová kůra, rozinky namočené do rumu a citronové štávy, mandle.

Začínám péci na Květnovou neděli a pak každý den upeču jednoho beránka. Máme velkou rodinu a také přátele. Velikonoční beránek je symbolem Beránka božího, jara, mládí, čistoty, dobroty. To pečení miluji. Vůni citronu, vanilky, rumu, uzobávání naložených rozinek, sem tam i lok rumíčku přímo z lahve...:)

Ale víte, na co se těším nejvíce? Na to vyloupnutí beránka z té těžké, žhavé, litinové formy! Mám v tom grif. Většinou se již nespálím. Připomíná mi to znovuzrození neviňátka, děťátka. Beránek má nádherné tělíčko se všemi detaily. Jen mu z rozinek na párátku uděláte očička, pocukrujete, uvážete mašli  a fešák může do světa.  A až ho budete rozkrajovat třeba vnoučatům, řekněte jim, proč se vlastně slaví Velikonoce. Že to není jenom pomlázka.

Berany, berany duc!

 

 

Hodnocení:
(4.8 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Kynou mi bochánky, peču pro každého syna, 1 beránka už dostala vnuka a dnes upeču beránka Vandy. Tak jdu na to :-)
Jana Šenbergerová
Povedl se! Já musím své beránky ukecávat, aby formu opustili bez utržení ucha, či dokonce i hlavy. Letos budu experimentovat s ořechovým těstem. Dám vědět, jak to dopadlo. :-) Všem pekařkám přeji, aby se beránek nepřipálil, ochotně se vyklopil a všem chutnal, ale hlavně aby byla pohoda, třeba i bez beránka. :-)
Alena Vávrová
Teprve se chystám péct. Formu mám keramickou a recept osvědčený, upravený podle velikosti formy. Ovšem také ctím pravidlo, že v jednoduchosti je krása, tak ten tvůj hrnkový asi také vyzkouším. Dík.
Hana Rypáčková
Hrnkové mám ráda...Ale jedeme na výkrm a nepeču...Mám jen perníkového...Hezké svátky...
Jarmila Komberec Jakubcová
Vanda šikulka - tvůj recept mám chuť zkusit, připadá mi to rychlé.Tak dík a užívej si krásné velikokoce. Za zajímavý recept ti dám 5 hvězdiček
Jitka Chodorová
Hezky podaný velikonoční pozdrav, u nás by sice beránka nikdo nejedl, a taky nemám tu formu, ale při tvém podání bych skoro měla chuť to změnit. Díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 46. týden

Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?