Stresem netrpí jen mladí. Naopak.
Ilustrační foto: ingimage.com

Stresem netrpí jen mladí. Naopak.

1. 4. 2016
deprese psychika zdraví
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Souhlasím, že to ve vícegenerační rodině takhle funguje. Moje maminka byla dítě mladých rodičů, ale sama měla nás děti pozdě. Takže po padesátce byla vdova, měla na starosti matku s těžkým revmatismem, kterou její syn vyhodil z domu, kde měla mít tzv. výměnek, ale měla na krku i dvě školačky, později studentky. Pro ženu, navíc ještě v klimakteriu, to musí být hrozná situace. Zvládla vše, než onemocněla rakovinou.
Zdenka Jírová
Zažila jsem to na vlastní kůži a to jsem se do toho ještě rozváděla. Od té doby mám vysoký tlak a mám problém se spaním, který, bohužel, musím řešit prášky. I když nyní jsem už v pohodě, mám dost problémů se svým zdravím, špatně se v důsledku artrózy pohybuji, naštěstí mám hodné dcery, které mi pomáhají a tak si nestěžuji. O maminku jsem se postaral až do smrti, bratr jezdil 1x za měsíc a ještě mě poučoval, jak to mám dělat. Už je to pryč.
Alena Várošová
Taky souhlasím,co se tu píše.Znám případ,kdy syn se stará o svounemocnou matkuPere ji,uklízí a žehlí,vynáší 1x za týden popenice narvané pamprskami.Matka má zaplacenou 2x denně charitu včetně oběda.Dcera zdravotní sestra bydlí asi 100 km od matky ,syn 40 km.Oba jsou již v důchodu,matka bere kromě důchodu příspěvek od sociální péče ,ptotože je ležák.Takže její důchod,+ náklady na charitu,včetně polohovacího lůžka,stolku na jídlo, speciální jídlonosiče,pamprseky,podložky a náklady na byt ji sotva stačí na zapacení měsíčních nákladů.Matce spadne ovladačka a syn musí jet,40 km tam a zpět,protože charita tam přijde až ráno,přitom má svou domácnost a svého dospělého syna.,Dcera nemá o ni zájem,ale když se menší domek prodá,bude chtít polovinu.O rozdělení majetku za živa nechce matka slyšet.není to potom na zbláznění?Vyřídil ji i domov se stálou pečovatelskou službou,ale matka tam nechce jít.
Libor Farský
Danuše Onderková
Je to vše pravda, ale jak je vidno, stát se o takové situace nestará, jsou jim cizí... Hold, když ubude seniorů, přibydou jim peníze do státní pokladny za důchody
Drahomíra Stínilová
Ano, souhlasím, Sama jsem si po padesátce užila peklo. Bylo toho tolik, že i psycholožka přiznala, že to ještě najednou neslyšela. A mělo to velké zdravotní následky.
Naděžda Špásová
Musím říct, že tento článek je velmi pravdivý a pro ty, kdo to prožívají a není jich málo, neexistuje rada.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%