Ilustrační foto: ingimage.com
Stresem netrpí jen mladí. Naopak.
1. 4. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
2.4.2016 18:22
Souhlasím, že to ve vícegenerační rodině takhle funguje. Moje maminka byla dítě mladých rodičů, ale sama měla nás děti pozdě. Takže po padesátce byla vdova, měla na starosti matku s těžkým revmatismem, kterou její syn vyhodil z domu, kde měla mít tzv. výměnek, ale měla na krku i dvě školačky, později studentky. Pro ženu, navíc ještě v klimakteriu, to musí být hrozná situace. Zvládla vše, než onemocněla rakovinou.
Zdenka Jírová
2.4.2016 18:04
Zažila jsem to na vlastní kůži a to jsem se do toho ještě rozváděla. Od té doby mám vysoký tlak a mám problém se spaním, který, bohužel, musím řešit prášky. I když nyní jsem už v pohodě, mám dost problémů se svým zdravím, špatně se v důsledku artrózy pohybuji, naštěstí mám hodné dcery, které mi pomáhají a tak si nestěžuji. O maminku jsem se postaral až do smrti, bratr jezdil 1x za měsíc a ještě mě poučoval, jak to mám dělat. Už je to pryč.
Alena Várošová
2.4.2016 12:40
Taky souhlasím,co se tu píše.Znám případ,kdy syn se stará o svounemocnou matkuPere ji,uklízí a žehlí,vynáší 1x za týden popenice narvané pamprskami.Matka má zaplacenou 2x denně charitu včetně oběda.Dcera zdravotní sestra bydlí asi 100 km od matky ,syn 40 km.Oba jsou již v důchodu,matka bere kromě důchodu příspěvek od sociální péče ,ptotože je ležák.Takže její důchod,+ náklady na charitu,včetně polohovacího lůžka,stolku na jídlo, speciální jídlonosiče,pamprseky,podložky a náklady na byt ji sotva stačí na zapacení měsíčních nákladů.Matce spadne ovladačka a syn musí jet,40 km tam a zpět,protože charita tam přijde až ráno,přitom má svou domácnost a svého dospělého syna.,Dcera nemá o ni zájem,ale když se menší domek prodá,bude chtít polovinu.O rozdělení majetku za živa nechce matka slyšet.není to potom na zbláznění?Vyřídil ji i domov se stálou pečovatelskou službou,ale matka tam nechce jít.
Danuše Onderková
2.4.2016 08:43
Je to vše pravda, ale jak je vidno, stát se o takové situace nestará, jsou jim cizí... Hold, když ubude seniorů, přibydou jim peníze do státní pokladny za důchody
Drahomíra Stínilová
1.4.2016 23:51
Ano, souhlasím, Sama jsem si po padesátce užila peklo. Bylo toho tolik, že i psycholožka přiznala, že to ještě najednou neslyšela. A mělo to velké zdravotní následky.
Naděžda Špásová
1.4.2016 23:00
Musím říct, že tento článek je velmi pravdivý a pro ty, kdo to prožívají a není jich málo, neexistuje rada.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA