Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Radek Otáhal
1.4.2016 06:39
mám zkušenosti s cizím jazykem a tancováním, pokud máte obavy z alzheimera jsou poradny kde se můžete nechat vyšetřit.
Helena Hejduková
1.4.2016 01:50
Testů a kvízů je jak již psali jiní je na internetu dost. Mozek trénuji pomocí luštění sudoku, kakuro a killer, křížovky,občas si zahraji s PC šachy. Pokud máte vnoučata dobré je pexeso, děti sice zpravidla vyhrají, ale je aspoň legrace. V rámci podnikání šprtám zákony a k tomu o potravinách a cvičení. A stejně zapomínám koupit toiletní papír, sůl, zápalky a jiné drobnosti, na které si vzpomenu, až když je potřebuji a klíče mám na šňůrce. A odborníci či lektoři Vám toho moc neporadí. Myslím, že pokud čtete knížky nebo pravidelně děláte činnost, u které se musí trošku myslet, tak je to celkem dostatečný trenink.
Zdenka Jírová
31.3.2016 22:40
Na netu se najde opravdu řada kvízů a testů, ráda je luštím. Stačí zadat do vyhledávače Kvízy a hry a hned se jich objeví celá řada.
Zuzana Pivcová
31.3.2016 21:03
Jsou testy na IQ a jsou testy na zachovalost či opotřebovanost mozku. Alzheimerova choroba bohužel poskytuje i vědce.
Květoslava HOUDKOVÁ
31.3.2016 20:52
Kurz-nekurz, tréning-netréning - ten Zášupšák vždycky odněkud vyleze a zařádí si! Jen nás může potěšit, že nejen mezi seniory, ale také "u přeštudovaných" mladších..
Hana Rypáčková
31.3.2016 20:09
Taky se občas objeví na Chatu nějaký testík na IQ. Nestrádám nedostatkem, ale brýle, klíče a mobil hledám.Ten jde alespoň prozvonit !!!
Květoslava HOUDKOVÁ
31.3.2016 19:48
Tím, že jsem se v 65 letech STIHLA naučit PC/internet, mohu být bez obav, že by mi mozek zakrňoval - a můj notebook se jmenuje FILIP = protože je chytřejší než já a mnohé mne naučí! (Po odchodu do důchodu jsem se zúčastnila besedy odbornice pro trénování paměti a nechala se "překecat", abych chodila do kurzu. Z počátku to bylo snesitelné, ale když jsme se měli učit nazpamět pitomosti, které pro běžný seniorský život ani znát nemusíme, tak jsem -otráveně- z lekce utekla a víc mne tam nikdo neviděl. Zlatý můj Filípek!)
Hana Rypáčková
31.3.2016 19:21
Jo a třeba Šifra....
Hana Šimková
31.3.2016 15:30
Jarmilka má pravdu. To není problém.
Jarmila Komberec Jakubcová
31.3.2016 15:05
na internetu existuje hodně kvízů a nabídek k trénování paměti. Stačí si to "vygooglovat".