Gobelíny
FOTO: autorka

Gobelíny

2. 4. 2016
kultura muzeum
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Slavíková
Každá rukodělná práce je hodna obdivu. Moji prarodiče měli před válkou v České Třebové obchod s textilní galanterii, mimo jiných věcí prodávali i gobelínové předlohy. Několik menších hedvábných jsem dostala časem i já. Vyšila jsem je, některé darovala, jiné mám dodnes. Práci restaurátorek obdivuji.
Marie Seitlová
Gobelíny jsou nádherné, byla jsem na exkurzi v Gobelínce, také jsem žasla nad šikovností žen. Umí i nahradit chybějící část k nepoznání. Krásné fotky doplňují zajímavý článek.
Hana Rypáčková
Vždycky jsem je obdivovala.
Eva Balúchová
Aničko,zásobujete nás krásnými fotkami i zajímavými články.Výrobce gobelínů nelze jinak než obdivovat a stejně tak i ženy restaurátorky.
Dana Kolářová
Gobelíny se mi líbí moc.
Jitka Havlová
Paní Aničko děkuji vám, že jste se s námi podělila o zážitek z výstayy a krásné gobelíny pro nás vyfotila. Šikovní a pracovití lidé nevymřeli, jen ti, co míň umí, víc mluví.
Dana Kolářová
Děkuji za gobelínovou fotogalerii. Zajímavé podívání.
Elena Valeriánová
Na U3V teď bereme renesanci v Itálii, člověk žasne, jak to v dávných časech lidé dokázali malovat obrazy, sochat sochy stavět katedrály pomalu holýma rukama. Jejich díla a stavby přečkaly staletí a pak přijde barbar 21. století a ničí. Obdivuji krásu gobelínů i šikovné ruce jejich tvořitelů. Ráda jsem si prohlédla Vaše fotky. Děkuji.
Jana Šenbergerová
Gobelíny také obdivuji. Ženy jsou nesmírně zručné, a to v různých dobách, a nejen ony. Hezká fotodokumentace.
Zuzana Pivcová
To jsou nádherné gobelíny. Jako dítě jsem myslím viděla nějaké v náchodském zámku. Nebo Chlumec? Už je to skoro 60 let, tak fakt nevím. Jenom mi utkvěla v paměti informace průvodkyně, že řada gobelínů byla zničena, rozřezána pro vozky na kozlík pod zadek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%