Ilustrační foto: pixabay.com
Šmejdi - líc a rub
3. 4. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
15.5.2016 21:13
Vážený pane Čepelko, co budete či nebude psát je jen váš problém .
Oldřich Čepelka
15.5.2016 21:10
Dobrý, paní Jarmilo. Rozhodl jsem se, že to téma zpracuju literárně. Jako povídku. Bude to zas fikce. Doufám, že neurazí. nikoho než šmejdy. Hlavním hrdinou budu já, šmejd, který půjde od porážky k púorážce. Jen pro pobavení. Nebo vy byste to nedoporučila?
VANDA Blaškovič
7.4.2016 14:05
Ano, Jarmilo, vše je o lidech, jejich touhách mít něco zadarmo a jejich charakteru zda využijí svoji "převahu" nad méně zkušenými. Jak se říká, dvakrát měř....
Jarmila Komberec Jakubcová
5.4.2016 16:42
Měla jsem pocti, že je potřeba problém tv.šmejdů vidět z obou stran.A hlavně je dobře, že lidé pochopili a naučili se rozpoznávat, že co na první pohled vypadá lákavě je ve skutečnosti šmejd. Podvodníci vždycky budou, ale je potřeba být velmi ostražitý při podpisu jakýchkoliv smluv či závazků.Dnes zase šmejdi šmejdí hlavně s výhodnými půjčkami. Tady je opatrnost a obezřetnost vždy na místě.Děkuji za názory.
Květoslava HOUDKOVÁ
5.4.2016 11:29
Absolvovala jsem - v pohodě - mnoho těchto "výletů". Samozřejmě, vidina "něčeho zdarma" byla pro seniory velkým lákadlem, ale to HLAVNÍ, čím sami pomohli k vítězství šmejdů, bylo v něčem jiném! - VÍM, ale nejsem právník - polemizovat tu nebudu.
Vladka Steinová
5.4.2016 10:12
Ano, staří lidé jsou velmi nezdravě důvěřiví a často naletí.Stalo se to i mojí mamince, i když byla mnou varována a poučena.Jedna strana mince jsou oklamaní senioři, ale ta druhá s otazníkem, jak je vůbec možné, že se toto dějě?
Helenka Vambleki
5.4.2016 09:53
Alenko, jak stále vidíme a slyšíme - je to možné. Ty lidi celý život dřeli, teď mají důchod 8000...a najednou se při nějaké předváděčce stávají velikými výherci. No úžasné! On ten ovčí set peřina a polštář stojí 60000...a já jsem vyhrál první cenu, tak to budu mít jen za 30000 a ještě mi k tomu přidají úúúúplně zadarmo ještě prostěradlo a litr pracího prostředku a digitální váhu na potraviny! Ó já su tak šťastný!!! A ty výhodné splátky! Jen tři roky po tisíc měsíčně!!!....ti stařečkové v tu chvíli nepočítají, nečto malá písmenka, která mnohdy ani nevidí. Mají zakalenou mysl nečekaným darem z nebes.
Alena Tollarová
5.4.2016 09:21
Musím se přiznat, že když někdy slyším ty nářky "postižených", tak ani nejsem schopná projevit patřičnou lítost. Tolik se už napsalo a namluvilo, že mi připadá, že není možné, aby se ještě našel někdo, někdo, kdo by naletěl. Ale je ...
Libor Farský
4.4.2016 23:18
Zrovna nedávno jsem byl na podobnou akci zván jako "výherce". Když jsem tu volající dámu požádal, aby mi napřed řekla, odkud má mé telefonní číslo a jak ví, že jsem starý člověk, tak mi práskla telefonem. :-(
Helenka Vambleki
4.4.2016 21:22
V době asi před sedmi lety, kdy jsem měla hooooodně hluboko do kapsy, jsem nabídky prezentací využívala, abych se aspoň najedla. Ke koupi čehokoli "výhodného a velice potřebného" mne nikdy nikdo nedonutil. Byla jsem svědkem, jak bouchalo šampáňo a výherkyni i s hromadou dárků vezli ihned autem rovnou domů - takže chudák babka koupí předražených krámů na splátky nám ostatním vlastně zaplatila ten oběd "zadarmo". A většinou ty úžasné dárky za tříhodinové sedění, od kterého bolela prdel, byly šunty za pár korun.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA