Fotoreportáž: Štramberk, malebné moravské městečko
FOTO: autorka

Fotoreportáž: Štramberk, malebné moravské městečko

12. 4. 2016

Štramberk se nachází v předhůří Beskyd, v blízkosti města Kopřivnice. Městu i širokému okolí vévodí zřícenina hradu Strallenberg s válcovou věží zvanou Trúba, která slouží jako rozhledna. Městskou památkovou rezervaci tvoří roubené chalupy. Světovou proslulost zajistil Štramberku nález čelisti dítěte z doby před více než 50 000 lety v jeskyni Šipka.

Město proslavily perníkové „Štramberské uši“, které se zde pečou již dlouhá staletí. Připomínají vítězství štramberských křesťanů nad mongolským vojskem v roce 1241.

Náměstí měst mají rozmanité názvy, ve Štramberku velmi jednoduchý „Náměstí“.

Cílem dalšího mého výletu do Štramberku bude návštěva botanické zahrady a arboreta. A určitě budu fotit.

cestování fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Aničko Číp. - dík za tip na výlet. Je to vzdálenost - ráda bych přidala 1-2 dny i pro okolí. Mohla byste se pozeptat na levnější ubytování pro 1 os., mimo sezonu=pouze v pracov.dny (aby dobře fungovala doprava po okolí). Můj mail: kurzHoudk@seznam.cz Štramb.uši a Trdelník - obojí si ráda koupím aspoň 1x/rok na akci pro Seniory a ZTP v Praze (tam cena jen Kč 10,-/ks).
Hana Rypáčková
Díky za výlet.Byla jsem tam, ale dávno tomu...Náměstí se tedy vylouplo....Města jsou opravena a je radost na ně pohledět! Uši se mi líbí, stejně jako trdelník jen ochutnám, taky to nemusím. Ale vnoučata to milují...
Eva Balúchová
Ve Štramberku jame byli s U3V na výletě.Moc se mě město líbilo a trochu mě připomínalo rakouský Hallstatt.
Soňa Prachfeldová
Krásné fotky městečka a štramberské uši znám , doufám, že na pouti prodávají originál :-)
Anna Čípová
Děkuji za ohlasy. Paní Jiřince vzkazuji, že její fotografie z Beskyd jsem si prohlédla a viděla mně důvěrně známá místa zase trochu jinak.
Lenka Hudečková
Anno, děkuji za přiblížení místa, které neznám osobně. :-)
Elena Valeriánová
Krásné fotky, ve Štramberku jsme ještě nebyli, no jsme ostudy. Musíme si to naplánovat. Štramberské uši nemám ráda, asi jsem nějaká divná, protože celá rodina je ráda má :-)
Zuzana Pivcová
Znám jen "Štramberské uši", které prodávají na různých trzích. A představte si, že je má moc rád kocour Čert. Ucho drží v pacičkách a kus ho okouše. To znamená, že jsou kvalitní. :-)))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%