Ilustrační foto: ingimage.com
Typický turista senior? Neexistuje!
25. 4. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
28.4.2016 15:47
Co člověk, to jiný požadavek a to je dobře. Nemám ráda nečinnost , potřebuji něco vidět, poznat, zároveň i si odpočinout a proto se těším letos do Tater, s partou čiperných seniorů a vzhůru do hor :-)
Naděžda Špásová
27.4.2016 19:02
Když bych si mohla vybrat dovolenou u moře, tak rozhodně hotel, nebo penzion. Hlavně klid, moře, možnost výletů, pokud to jde, tak s polopenzí. Ale jinak nám stačí pronajatý domek v Blatné. Nám i pejskům se tam moc líbí.
Jana Šenbergerová
27.4.2016 15:36
Po moři nijak netoužíme, ale jednu takovou, i když suchozemskou, už jsme absolvovali, to když dcera s rodinou jela na dovolenou a my měli k dispozici jejich domek ve východních Čechách. Snídaně a večeře jsme si dělali doma podle svých zvyklostí a denně jsme vyráželi na výlety do okolí - do různých měst nebo do lesů a skal. Obědvali jsme v různých restauracích a zřejmě měli štěstí, protože nám vždycky moc chutnalo. Večer jsme naplánovali, kam se vydáme, udělali rámcový plán s ohledem na dopravní podmínky - cestovali jsme busem nebo vlakem, a také hodně chodili pěšky. Detaily jsme řešili podle momentální situace tam, kde jsme se právě nacházeli, a moc se nám to líbilo. Já byla s ním a on se mnou, počasí nám přálo a vůbec nic nám nechybělo ke štěstí. Už dnes se těšíme na Tatry. :-)
Marie Seitlová
27.4.2016 09:18
Každý jsme jiný a také máme rádi různé dovolené. Já jen poznávací, ležet na pláži a lenošit, to není nic pro mě.
Alena Várošová
26.4.2016 20:27
Každý si pod pojmem dovolená představuje něco jiného.Někteří lidé jsou šťastni,že si na dovolené užijí lenošení,druzí jsou nespokojeni se vším kam přijedou.To co jiní preferují,druhý třeba odsoudí a v tom jsme si rozdílní.Určitě je lepší jen na dovolenou ve dvou,popřípadě skupina lidé co se znáte.
Zuzana Pivcová
26.4.2016 19:53
I v tomto případě je asi rozhodující, co komu vyhovuje. Pokud někdo cestuje rád sám, vybere si jen podle sebe, svého zájmu a samozřejmě i možností. Cestují-li partneři nebo třeba kamarádky, které nemusí mít stejný vkus, je na místě určitý kompromis. Minulý rok jsem byla poprvé na zájezdu pro seniory a mohu potvrdit, že tam nebyli takoví, kteří by se viditelně uskromňovali. Někteří byli naopak tak nároční, že jsem při odjezdu slyšela u jedné dámské jízdy lamentování ve stylu Už abychom byly doma, bylo to tu hrozné. Za sebe mohu říct, že, pokud už někam jedu, vyberu si destinaci, kde bych hodně viděla a na kterou po všech stránkách stačím, tedy zdravotně i finančně. Ale zatím se nehodlám označovat za turistku seniorku, ani typickou, ani netypickou.
Jarmila Komberec Jakubcová
26.4.2016 17:53
Jezdím několikrát ročně jak na poznávačky tak i na pobytovku. U poznávacích zájezdů bývá ráno snídaně a po návratu do hotelu večeře což bohatě stačí. U pobytových vždy kupuji režim all inclusive, protože mi nebaví stále nosit peněženku či jiný doklad. Jezdím nejraději sama a je škoda, že hotely nemají jednolůžáky. Někdy je příplatek poměrně velký. Mělo by se více myslet na to, že hodně seniorů žije singl.
Libor Farský
26.4.2016 17:47
To jsou velmi zajímavé postřehy. Ještěě bych rozlišoval jestli někdo cestuje sám či s partnerem/kou. Je to dost podstatné, včetně té lahvinky vína.
Marie Novotná
26.4.2016 17:35
Nemám vysněnou dovolenou.Moje boty z toulavého telete mne vždycky někam donesou.Podle financí a zdravotního stavu je to pokaždé jinam.Všude je krásně.A když u toho je někdo blízký,tak to nemá chybu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA