Ilustrační foto: pixabay.com
Vemeno
6. 5. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Foltýnová
9.5.2016 14:59
Zdravím pana Nekvasila.Vemeno jsem nikdy nejedla.Ale vzpomínám si,že jako školačka jsem u kamarádky viděla,jak její maminka porcovala vemeno a teklo z něj mléko.
Miloš Nekvasil
8.5.2016 21:13
Paní Bartušková,
určitě Vás jednou na pivním čtvrtku navštívím. Nevím v kolik a kde se scházíte? Vemeno zatím nepřinesu ale poradím.
Zdravím,
Miloš Nekvasil
Zdenka Jírová
7.5.2016 23:40
Souhlasím s panem Nekvasilem, že je to dobrota. DSříve jsem ho kupovala, teď jsem ho už v krámě dlouho neviděla. Jen bych připomněla k receptu, že se musí dokonale okrájet uvařený lůj, kterého tam bývá dost. Tennby vám nechutnal. Jinak to nemá chybu.
Dagmar Bartušková
7.5.2016 20:20
Miloši, opět jste zabodoval. Váš postup práce při vaření vemena,to je fakt bomba! Ne ruská, ale česká. Nikdy jsem "to" nejedla. Nechtěl byste přijít na náš pivní čtvrtek, a kousek té dobroty dal do placu k ochutnání? Určitě budete vítán - i s vemenem. :-) :-) :-)
Miroslava Jachimová
6.5.2016 22:51
Také si tento pokrm pamatuji z dětství u babičky. Netušila jsem, že se dá ještě sehnat.
Jana Šenbergerová
6.5.2016 19:13
Jejda! Tak tohle jsem jedla naposledy jako dítě a ještě si chuť i konzistenci docela pamatuji. Také jsme ho mívali smažené. Sama bych se do jeho přípravy asi nepustila, takže máte můj obdiv.
Jana Slavíková
6.5.2016 16:38
Na chuť se nepamatuji, ale vím, že před mnoha lety jsme ho doma mívali. Bylo to levné, stejně jako býčí žlázy. A kdo nevěděl, co jí, pomlaskával si. Váš dnešní příspěvek je laskavější než obvykle. Že by to bylo jarem? To by bylo dobré :-))
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA